Cel mai mare filon de safire din lume a fost descoperit accidental. Valoarea ajunge la 100 de milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Cel mai mare filon de safire din lume a fost găsit accidental în curtea unei case din zona Ratnapura, din Sri Lanka, informează BBC. Potrivit experţilor, valoarea safirelor găsite se ridică la 100 de milioane de dolari pe piaţa internaţională.

Aglomerarea de safire, care a fost găsită de nişte muncitori care săpau  fântână, cântăreşte 510 kilograme sau 2,5 milioane de carate şi a fost denumită „Serendipity Sapphire”, potrivit Digi24. 

„Persoana care săpa fântâna ne-a anunţat că a găsit nişte pietre rare. Ulterior am dat de acest specimen uriaş", a spus Gamage proprietarul casei unde se aflau pietrele, dar nu a dorit să ofere mai multe detalii din motive de securitate.

Gamage, a cărui familie se ocupă de trei generaţii cu comerţul de pietre preţioase, a informat autorităţile despre descoperire, însă a durat un an pentru a curăţa piatra de noroi şi impurităţi, înainte ca ea să poată fi analizată şi certificată. Potrivit lui Gamage, în timpul procesului de curăţare, câteva pietre au căzut din filon şi ele s-au dovedit a fi safire de înaltă calitate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite