Bilanţ nou în epidemia cu coronavirus din China: 106 morţi, 1.300 de noi cazuri de infectare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul de la Beijing a făcut cunoscut marţi că bilanţul epidemiei de pneumonie virală s-a înrăutăţit în China la 106 morţi şi 1.291 de noi cazuri confirmate.

Noua tulpină de coronavirus a făcut prima victimă în Beijing, iar numărul total al deceselor a urcat la 106, au anunţat marţi autorităţile chineze. Statele Unite şi-au avertizat cetăţenii să evite călătoriile în China, iar pieţele financiare continuă să scadă din cauza posibilului impact al epidemiei asupra celei de-a doua mari economii a lumii, relatează Reuters.

Pe de altă parte, ambasadorul chinez la ONU, Zhang Jun, i-a dat luni asigurări secretarului general al ONU, Antonio Guterres, că ţara sa "are o capacitate totală şi încrederea că va câştiga lupta împotriva epidemiei" de pneumonie virală, potrivit unui comunicat al misiunii diplomatice chineze la Naţiunile Unite.

În cursul unei întrevederi la sediul organizaţiei, Zhang Jun a recunoscut că ţara sa se află "într-un moment crucial", expunându-i secretarului general al Naţiunilor Unite situaţia şi mijloacele puse în aplicare de Beijing pentru a lupta împotriva maladiei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite