Beijingul acuză un avion spion american de pătrundere într-o zonă militară chineză

Beijingul acuză un avion spion american de
pătrundere într-o zonă militară chineză

Avion de recunoaştere U2 FOTO forbes.com

Un avion spion american a pătruns în zona de excludere aeriană a armatei chineze - folosită în exerciţii militare cu muniţie reală -, scrie presa chineză oficială, preluată de AFP şi news.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Survolarea de către acest avion de recunoaştere de tip U2 a acestei zone, situate în nordul Chinei, încalcă regulile cu privire la securitate în vigoare între cele două ţări, scrie agenţia de presă China Nouă, care citează un oficial din Ministerul Apărării de la Beijing.

Acţiunea americană ar fi putut conduce uşor la erori de judecată şi chiar la accidente, insistă China Nouă, apreciind că este vorba de o „provocare evidentă”.

China se opune ferm acestor acţiuni provocatoare şi a făcut demersuri solemne pe lângă Statele Unite”, precizează agenţia.

Furia autorităţilor chineze intervine într-un context tensionat între Washington şi Beijing, care se înfruntă în probleme militare, comerciale şi politice.

Forţele navale americane efectuează cu regularitate operaţiuni în apropiere de Taiwan şi în Marea Chinei de Sud, contestând astfel revendicările teritoriale ale Beijingului în regiune.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările