Bătrână înşelată prin telefon cu 32 de milioane de dolari

Bătrână înşelată prin telefon cu 32 de milioane de dolari

Hong Kong are una dintre cele mai mari concentraţii de miliardari din lume

O femeie de 90 de ani a fost înşelată cu 32 de milioane de dolari americani de către indivizi care s-au dat drept oficiali chinezi din domeniul securităţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţia chineză a anunţat marţi că escrocii au luat în vizor, vara trecută, o milionară în vârstă care locuieşte într-un conac din The Peak, cel mai luxos cartier din Hong Kong, potrivit The Guardian.

Infractorii au contactat-o telefonic pe femeie, dându-se drept înalţi oficiali din domeniul securităţii şi i-au spus că identitatea ei a fost folosită într-un proces penal foarte important în China continentală.

Aceştia au îndrumat-o, pentru a fi în siguranţă, să transfere bani din contul ei bancar în cele ale „echipei de anchetă”. După câteva zile, o persoană i-a adus acasă un telefon şi o cartelă SIM „sigure” cu care a comunicat cu agenţii de securitate falşi, care au convins-o să facă în total 11 transferuri bancare.

Femeia le transferase în total escrocilor 32 milioane dolari americani. 

Poliţia a fost anunţată de către fiica bătrânei, contactată de asistenta personală a milionarei, iar după o anchtă complicată, a fost arestat un tânăr de 19 ani. 

Hong Kong are una dintre cele mai mari concentraţii de miliardari din lume, mulţi dintre ei sunt vârstnici, foarte vulnerabili la escrocheriile din ce în ce mai elaborate. 

Potrivit anchetatorilor, escrocheriile prin telefon au crescut cu 18% în primul trimestru al anului 2021, prejudiciul ridicându-se la 45 de milioane de dolari americani. În 2020, poliţia a spus că a anchetat 1.193 de cazuri de înşelătorie prin telefon, cu prejudicii totale de 74 milioane de dolari.

Anul trecut, o femeie în vârstă de 65 de ani a fost înşelată cu 68,9 milioane de dolari după o schemă similară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările