Avorturile făcute din alte motive decât cele medicale vor fi limitate în China

Avorturile făcute din alte motive decât cele medicale vor fi limitate în China

FOTO: Shutterstock

China va reduce numărul avorturilor pentru „motive non-medicale”, a anunţat luni guvernul ţării, relatează Reuters. Consiliul de stat a spus că vor fi de asemenea luate măsuri pentru evitarea sarcinilor nedorite şi pentru a încuraja bărbaţii să „împartă responsabilitatea” în prevenirea lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Politica naţională de bază privind egalitatea de gen şi principiul acordării priorităţii copiilor trebuie să fie puse în aplicare în profunzime", a declarat Huang Xiaowei, director adjunct al Comitetului naţional pentru femei şi copii al Consiliului de Stat, transmite hotnews.ro. 

China a adoptat deja măsuri stricte menite să prevină avorturile selective în funcţie de sex, care au fost criticate pentru că acestea contribuie la inegalitatea de gen.

Nu a fost clar dacă măsurile de luni au fost concepute pentru a aborda scăderea ratei natalităţii din China, pe care think-tank-urile şi experţii au identificat-o ca fiind una dintre provocările majore ale politicii sociale în următoarele decenii.

După ani de zile în care a încercat să limiteze creşterea populaţiei, Beijingul promite politici menite să încurajeze familiile mai mari. În iunie, acesta a spus că va permite din nou cuplurilor să aibă trei copii în loc de doi, în timp ce sunt introduse politici menite să reducă povara financiară a creşterii copilului.

Deşi China rămâne cea mai populată naţiune din lume, ultimul recensământ a arătat că creşterea populaţiei din 2011 până în 2020 a fost cea mai lentă din anii 1950. Se aşteaptă ca populaţia să înceapă să scadă în câţiva ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările