Avorturile făcute din alte motive decât cele medicale vor fi limitate în China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

China va reduce numărul avorturilor pentru „motive non-medicale”, a anunţat luni guvernul ţării, relatează Reuters. Consiliul de stat a spus că vor fi de asemenea luate măsuri pentru evitarea sarcinilor nedorite şi pentru a încuraja bărbaţii să „împartă responsabilitatea” în prevenirea lor.

„Politica naţională de bază privind egalitatea de gen şi principiul acordării priorităţii copiilor trebuie să fie puse în aplicare în profunzime", a declarat Huang Xiaowei, director adjunct al Comitetului naţional pentru femei şi copii al Consiliului de Stat, transmite hotnews.ro. 

China a adoptat deja măsuri stricte menite să prevină avorturile selective în funcţie de sex, care au fost criticate pentru că acestea contribuie la inegalitatea de gen.

Nu a fost clar dacă măsurile de luni au fost concepute pentru a aborda scăderea ratei natalităţii din China, pe care think-tank-urile şi experţii au identificat-o ca fiind una dintre provocările majore ale politicii sociale în următoarele decenii.

După ani de zile în care a încercat să limiteze creşterea populaţiei, Beijingul promite politici menite să încurajeze familiile mai mari. În iunie, acesta a spus că va permite din nou cuplurilor să aibă trei copii în loc de doi, în timp ce sunt introduse politici menite să reducă povara financiară a creşterii copilului.

Deşi China rămâne cea mai populată naţiune din lume, ultimul recensământ a arătat că creşterea populaţiei din 2011 până în 2020 a fost cea mai lentă din anii 1950. Se aşteaptă ca populaţia să înceapă să scadă în câţiva ani.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite