Avion prăbuşit în Taiwan. Pilotul este considerat erou pentru că a reuşit să evite o tragedie mai mare

Avion prăbuşit în Taiwan. Pilotul este considerat erou pentru că a reuşit să evite o tragedie mai mare

Echipele de salvare încearcă să scoată victimele din avionul prăbusit într-un râu FOTO ABC News

Avion prăbuşit în Taiwan. Primarul din Taipei l-a numit erou pe pilotul zborului TransAsia care s-a prăbuşit miercuri. În accidentul aviatic au murit cel puţin 31 de persoane, 15 oameni au fost salvaţi şi alţi 12 sunt încă daţi dispăruţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

„A făcut tot ce putea“, a declarat primarul Taipei, Ko Wen-je, vorbind despre pilotul Zborului GE235. Avionul prăbuşit în Taiwan s-a strecurat printre clădiri, a atins un taxi cu una dintre aripi şi apoi s-a prăbuşit în apă. Accidentul a avut loc imediat după decolare. Din 58 de persoane la bord, 31 de oameni au decedat. Alte 15 persoane au fost salvate, însă 12 oameni sunt încă daţi dispăruţi, notează „NBC News“.
 
Un film înregistrat de o cameră de luat vederi aflată pe bordul unei maşini arată cum avionul reuşeşte să scape dintre clădirile apropiate de aeroportul Songshan din Taipei, prăbuşindu-se apoi în râu. „Reacţia imediată a pilotului a fost să salveze cât mai mulţi oameni“, declară şi Chris Lin, fratele unuia dintre supravieţuitori.
 

Avion prăbuşit în Taiwan. Pilotul, printre cei morţi în accident

 
Specialiştii spun că este prea devreme să se pronunţe cu privire la intenţiile pilotului şi dacă acesta a forţat avionul să treacă peste clădirile din apropierea aeroportului. Însă, se pare că, potrivit stilului de zbor, echipajul a ţintit prăbuşirea în râu pentru a reduce victimele.
 
O analiză mai concludentă va avea loc doar după ce autorităţile vor da detalii despre înregistrările din avion, care au fost deja recuperate. Pilotul şi copilotul avionului sunt printre cei ucişi în accident. Compania TransAsia a declarat că pilotul era Liao Chien-tsung, în vârstă de 42 de ani.
 
Presa din Taiwan a raportat că Liao părea să se fi luptat cu disperare să vireze avionul de zonele populate, conchide „NBC News“.
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: