Avioane şi nave, mobilizate pentru a verifica dacă semnalul detectat provine de la zborul MH370

Avioane şi nave, mobilizate pentru a verifica dacă semnalul detectat provine de la zborul MH370

Căutările continuă

Avioane şi nave care participă la căutarea zborului MH370 în Oceanul Indian se îndreptau duminică spre zona unde a fost detectat un semnal submarin, pentru a verifica dacă acesta provine sau nu de la cutiile negre ale Boeingului dispărut de pe radare în urmă cu o lună, relatează AFP.

Australia a anunţat, în paralel, că o nouă analiză a datelor culese prin satelit ar restrânge zona de căutare în partea de sud a perimetrului delimitat în Oceanul Indian, unde s-ar fi prăbuşit avionul de tip Boeing 777 aparţinând Malaysia Airlines, pe 8 martie.

"Astăzi (duminică), mijloace din cadrul forţelor aeriene australiene vor fi afectate pentru a verifica semnalele acustice în zona în care nava chineză a detectate sunetele", a declarat Angus Houston, care conduce Centrul de coordonarea agenţilor (JACC) din ţările care participă la căutări.

Un detector de "cutii negre" de avion, mobilizat de către o navă chinezească de căutare, a reperat sâmbătă un semnal care ar putea să corespundă celor emise de către dispozitivele de înregistrare de la bordul avioanelor în cazul unei scufundări, potrivit agenţiei de presă China Nouă.

Autorităţile australiene şi chineze sunt extrem de prudente, apreciind că ar putea fi vorba despre o "poluare sonoră" fără legătură cu avionul căutat.

Două nave, una australiană iar cealaltă britanică, echipate cu detectoare de cutii negre se îndreaptă către această zonă, a precizat Angus Houston într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că, în cazul în care zona de căutare nu este pusă în discuţie, "partea de sud are acum o priotitate mai mare" pentru ţările mobilizate, în urma unor noi analize ale datelor captate prin satelit disponibile.

Nava chineză Haixun 01, care a detectat un semnal în apă, emiţând cu frecvenţa de 37,5 kHz, conformă frecvenţelor cutiilor negre, se află în această zonă prioritară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: