Autorităţile malaeziene au arestat un bărbat nord-coreean pentru uciderea fratelui lui Kim Jong Un

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cetăţean nord-coreean a fost arestat pentru uciderea fratelui vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong Nam, a anunţat sâmbătă poliţia malaeziană, citată de BBC News.

Potrivit poliţiei, suspectul a fost reţinut vineri seară, la Selangor, în apropiere de capitala malaeziană. Autorităţile nu au furnizat alte detalii.

Kim Jong Nam a fost asasinat pe aeroportul internaţional Kuala Lumpur, în timp ce se pregătea să plece la Macao. Două femei, suspectate că ar fi cele care i-au injectat otrava în corp liderului de la Phenian, le-au spus anchetatorilor că nu se cunoşteau şi că au fost convinse de către un ”bărbat misterios” că participă la filmarea unei farse TV.

Între timp, medicii au anunţat că au identificat substanţa folosită în asasinat.

Autorităţile malaeziene au declarat că autopsia lui Kim Jong Nam s-a încheiat, în pofida opoziţiei Phenianului, dar că nu vor preda cadavrul ţării comuniste până când nu primesc o probă ADN de la Kim Jong Un.

În 2001, Kim Jong Nam a fost reţinut pe un aeroport japonez după pentru că folosea un paşaport fals. Acesta s-a apărat, susţinând că voia să viziteze Disneyland Tokyo, iar ulterior a vizitat inclusiv Hong Kong, Macau şi China.

Anterior, fratele vitreg al dictatorului nord-coreean a supravieţuit în 2011 unei tentative de asasinare în Macau.

Kim Jong Nam nu a fost niciodată interesat să conducă Coreea de Nord şi a fost dezmoştenit de Kim Jong Il din cauza interesului arătat pentru Occident.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite