Autorităţile indoneziene au arestat 153 de chinezi implicaţi într-o escrocherie de proporţii pe Internet

Autorităţile indoneziene au arestat 153 de chinezi implicaţi într-o escrocherie de proporţii pe Internet

FOTO EPA

Autorităţile indoneziene vor expulza 153 de cetăţeni chinezi arestaţi pentru că ar fi participat la o escrocherie pe Internet al cărei prejudiciu este estimat la 380 de milioane de euro, a anunţat marţi Poliţia Naţională a Indoneziei, citată de AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Suspecţii, care acţionau din străinătate pentru a nu fi detectaţi de autorităţile de acasă, se dădeau drept poliţişti sau oficiali chinezi. Ţintele lor erau afacerişti şi politicieni din China certaţi cu legea. Ei le propuneau soluţionarea problemelor juridice în schimbul unor plăţi imediate. Planul ar fi fost pus în aplicare începând de la sfârşitul anului trecut şi le-ar fi adus participanţilor la escrocherie aproximativ 380 de milioane de euro, a precizat un purtător de cuvânt al Poliţiei Naţionale a Indoneziei.

„Facem o anchetă detaliată şi suntem în contact cu autorităţile chineze pentru a-i expulza“, a declarat purtătorul de cuvânt.

Suspecţii au fost arestaţi în operaţiuni distincte desfăşurate în weekendul trecut la Jakarta, Surabaya, al doilea oraş al Indoneziei, şi pe Insula Bali.

Printre ei figurează informaticieni, care obţineau informaţii despre victime şi concepeau sisteme de comunicare pentru a ţine legătura cu ele.

Poliţia Naţională Indoneziană încearcă să afle totodată cum unii dintre suspecţi au reuşit să intre pe teritoriul Indoneziei în lipsa unui paşaport valabil.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: