Au îmbogăţit prea mult uraniu? Şobolani mutanţi, de câte cinci kilograme, au invadat capitala Iranului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lunetiştii se luptă împotriva şobolanilor
Lunetiştii se luptă împotriva şobolanilor

Guvernul de la Teheran a trimis zece echipe de lunetişti pentru a face curăţenie în zona bazarului, unde inclusiv pisicile au fost atacate şi muşcate de nişte creaturi ieşite, parcă, din filme horror.

Iranul e o ţară din ce în ce mai izolată din cauza sancţiunilor impuse de comunitatea internaţională. Perşii sunt taxaţi, întrucât nu renunţă la îmbogăţirea uraniului. Acum însă, iranienii mai au o problemă pe cap, iar aceasta pare să aibă legătură cu controversatul lor program nuclear.

Mai precis, de ceva vreme, în capitala Teheran, în sectorul 26, zona bazarului, au apărut nişte şobolani mutanţi, care cântăresc câte cinci kilograme şi care atacă inclusiv pisicile!

Sobolan

Ce spun autorităţile?

„Şobolanii au suferit schimbări genetice, probabil, din cauza radiaţiilor şi a substanţelor chimice care au folosite asupra lor. Aceste schimbări genetice ar fi trebuit să se producă în milioane de ani de evoluţie, nu peste noapte. Drept urmare, şobolanii au crescut de la câteva sute de grame la până la cinci kilograme fiecare“, a spus Ismail Kahram, profesor universitar şi un specialist al guvernului pe probleme de mediu.

Otrava normală nu mai are efect

În acest moment, se estimează că în Teheran, un oraş gigant, cu o populaţie de 16 milioane de oameni, sunt 25 de milioane de şobolani!

Problema e că oraşul e înconjurat de munţi, iar acum, când zăpada a început să se topească, nivelul apei a crescut, iar canalele subterane, unde trăiesc şobolanii, s-au înfundat. Drept urmare, şobolanii au ieşit la suprafaţă.

La cele cu malformaţii genetice, otrava normală nu mai are niciun efect! De aceea, zece echipe de lunetişti activează în zona bazarului, pornind un adevărat război împotriva acestor creaturi ieşite, parcă, din filme horror. În plus, a fost importată o otravă specială din Anglia, sub forma unor pastile, care sunt plasate în zonele în care şobolanii au fost văzuţi. 

„Când mănâncă pastila, şobolanul devine însetat. De aceea, se întoarce în canalele de unde a ieşit în căutarea apei şi, după trei, patru zile, va muri acolo“, a spus Mohammad Hadi Heydarzadeh, un reprezentant al Primăriei. 

2.205

de şobolani uriaşi au fost împuşcaţi până acum de echipele de lunetişti.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite