Atac armat la un hotel de lux din Pakistan, frecventat de turişti străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi atacatori înarmaţi au intrat într-un hotel de cinci stele din provincia pakistaneză Baluchistan, au informat oficialii, conform BBC.

Forţele de securitate au izolat hotelul Continental Pearl în oraşul Gwadar după ce acesta a fost atacat de cel puţin trei bărbaţi.

Focurile de armă continuă în jurul hotelului. Conform unor informaţii neconfirmate, majoritatea oaspeţilor au fost evacuaţi.

Baluchistan, regiune care găzduieşte o insurgenţă de lungă durată, este cea mai săracă regiune a Pakistanului.

Gwadar este punctul central al investiţiilor de miliarde de dolari ale Chinei iar hotelul este folosit des de turişti străini şi oameni de afaceri.

Unele grupări militante, printre care şi separatiştii Baloch, se opun investiţiilor chineze, susţinând că nu ajută cu nimic localnicii.

Nu este clar câte persoane se aflau la hotel în momentul atacului (16:50 ora locală, 13:50 ora României).

Majoritatea oaspeţilor au fost evacuaţi iar forţele de securitate sunt în contact cu atacatorii conform ministrului provinciei, Ziaullah Langu, informează AFP.

În Baluchistan sunt active mai multe grupări militante, printre care şi talibanii pakistanezi, Armata de Liberare a Balochistanului şi gruparea extremistă Lashkar-e-Jhangvi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite