Armata din Myanmar cere câte 85 de dolari rudelor protestatarilor ucişi, taxă de ridicare a cadavrelor de la morgă

Armata din Myanmar cere câte 85 de dolari rudelor protestatarilor ucişi, taxă de ridicare a cadavrelor de la morgă

Myanmar FOTO EPA-EFE

Armata din Myanmar taxează familiile protestatarilor morţi cu 85 de dolari, pentru a ridica rudele decedate de la morgă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vineri, în oraşul Bago, au fost ucişi cel puţin 82 de oameni în timpul unul raid al forţelor militare, afirmă Asociaţia de Asistenţă pentru prizonieri politici, conform CNN, citat de Digi24 

Armata din Myanmar a atacat protestatarii cu arme de asalt, lansatoare de grenade şi grenade de mână. de la începutul loviturii de stat de pe 1 februarie, peste 700 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma violenţelor şi peste 3.000 au fost arestaţi.

Armata le cere acum câte 85 de dolari familiilor celor morţi, care vin la morgă să ridica cadavrele rudelor care şi-au pierdut viaţa în timpul protestelor, mai scrie CNN.

Un martor al evenimentelor din Bago, citat de CNN, a povestit că mulţi rezidenţi au păsărit oraşul şi s-au refugiat în satele din împrejurimi.

„Trăiesc pe strada princială. Forţele de securitate vin des şi staţionează în zonă”, a spus martorul, adăugând că, după proteste, la morgă s-au strâns grămezi de cadavre ale activiştilor.

Pe de altă parte, armata din Myanmar susţine că a fost atacată de protestatari la Bago, potrivit ziarului guvernamental Noua Lumină.

„Forţele de securitate au fost atacate de grupuri de protestatari, în timp ce îndepărtau barierele montate de aceştia pe străzile din Bago”, a scris ziarul, adăugând că „insurgenţii au folosit arme de foc, cocktailuri Molotov, săgeţi şi grenade pentru a ataca forţele de ordine”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările