Armata indiană a transmis pe Twitter că l-a găsit pe Yeti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
yeti foto unconfirmedbreakingnews.com

Alpinişti de la Armata indiană au descoperit urme de 80 de centimetri lăsaţi Yeti, în apropiere de tabăra de bază Makalu din Nepal, a transmis armata, luni, pe Twitter. Nu este clar dacă echipa de expediţie a fost serioasă în legătură cu anunţul descoperirii sau făcea doar un experiment îndreptat spre cei care o urmăresc pe reţeaua de socializare, scrie New York Times.

Fotografiile pe care echipa le-a postat arată câteva urme impresionante în zăpadă, una direct în faţa celeilalte.

Utilizatorii de pe Twitter au răspuns imediat mesajului, numit urmele „podiumul unui Yeti“ sau spunând că Yeti probabil că ţopăia, pentru că urmele sunt în linie, în loc să fie una lângă alta. Alţii au scris că este vorba despre „o creatură mitică cu un singur picior“. Unul dintre ei a rugat politicos armata să „şteargă postarea ca să evite o ruşine internaţională pentru India“.

Însă ce este un Yeti? Ar putea aparţine aceste urme unuia? Şi dacă Yeti este real, cum de a existat pentru atât de multă vreme fără să posteze măcar un selfie?

Yeti este verişorul misterios al lui Bigfoot, amândoi făcând parte din aceeaşi familie extrem de bine ascunsă. Sunt jumătate om, jumătate creatură-ce-i mai bun din ambele lumi. Legende de umanoizi care pândesc la marginile civilizaţiei există de secole şi sunt parte din folclorul mai multor culturi.

Lucrul extraordinar legat de aceste urme este faptul că au 81 de centimetri, a spus Daniel C. Taylor, autor al „Yeti: Ecologia unui mister“. „Singurul animal care a lăsat o astfel de urmă este un dinozaur“.

Şi pentru că un animal solitar nu poate supravieţui singur, potrivit lui Taylor există două posibilităţi:

Fie există o populaţie de creaturi de mărimea unui dinozaur care cutreieră munţii din Nepal, fie-şi această idee este susţinută de către logică-urmele sunt de la un urs şi puiul său.

Urmele din poze par să ducă spre tufişuri, a notat Taylor, unde el se aşteaptă să găsească urme mai clare-„nu acelea care sunt în soare şi s-au topit“.

Taylor a adăugat că urmele vor conduce, cel mai probabil, la o ursoaică şi puiul său. „În fiecare caz, veţi descoperi că urmele de Yeti sunt făcute de fapt de ursul negru de Himalaya, Ursus thibetanus“. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite