Apple, criticată de China pentru că permite o aplicaţie care-i ajută pe protestatarii din Hong Kong să afle unde sunt poliţiştii

Apple, criticată de China pentru că permite o aplicaţie care-i ajută pe protestatarii din Hong Kong să afle unde sunt poliţiştii

Publicaţia oficială a Partidului Comunist Chinez, Cotidianul Poporului, a condamnat colosul Apple, din cauza unei aplicaţii care urmăreşete mişcarea poliţiei prin Hong Kong şi este folosită de către protestatari în timpul demonstraţiilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ziarul nu a precizat numele aplicaţiei de localizare, disponibilă în Apple store, dar a deplâns complicitatea companiei în a ajuta protestatarii şi a pus la îndoială „judecata lucidă” a corporaţiei. 
 
O astfel de hartă care este disponibilă prin Apple, HKmap.live, a devenit un paratrăsnet pe Twitter, atât pentru susţinerea protestelor, cât şi pentru criticarea lor.
 
Aplicaţia arată locurile unde poliţia este plasată şi unde au fost închise străzi, simbolul unui câine fiind pericolul reprezentat de acţiunile poliţiei, precum folosirea gazelor lacrimogene.
 
Apple a respins iniţial aplicaţia, spunând că aceasta are conţinut ilegal, dar între timp s-a răzgândit şi a adăugat HKmap.live în Apple store, pe 5 octombrie, potrivit publicaţiei South China Morning Post.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: