Angajat al Consulatului Marii Britanii din Hong Kong, arestat în China

Angajat al
Consulatului Marii Britanii din Hong Kong, arestat în China

Simon Cheng

Un angajat de la Consulatul Marii Britanii din Hong Kong a fost reţinut de către autorităţile chineze de pe continent, atunci când se întorcea în oraş, potrivit The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Simon Cheng, în vârsta de 28 de ani, se întorcea din Shenzen în Hong Kong, pe 8 august, atunci când iubita sa, Li, a încetat să mai primească mesaje de la el.

Un purtător de cuvânt al Biroului de Relaţii Externe şi Commonwealth al Marii Britanii a transmis că autorităţile din Regat sunt îngrijorate de soarta bărbatului: „Suntem extrem de îngrijoraţi de informaţiile potrivit cărora un membru al echipei noastre a fost reţinut când se întorcea la Hong Kong din Shenzen... Oferim sprijin familiei sale şi încercăm să aflăm mai multe informaţii de la autorităţile din provincia Guangdong şi Hong Kong”.

Iubita şi familia lui Cheng nu au reuşit să-l contacteze de zece zile. Li a menţionat că autorităţile vamale din Hong Kong i-au spus că Cheng a fost plasat sub „detenţie administrativă” pe China continentală, într-o locaţie necunoscută şi din motive necunoscute.

Reţinerea lui Cheng vine în contextul în care în Hong Kong au loc proteste prodemocratice ample, de peste două luni, care ameninţă autoritatea Beijingului asupra oraşului. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: