Alţi patru membri ai echipajului feribotului scufundat în Coreea de Sud au fost arestaţi

Alţi patru membri ai echipajului feribotului scufundat în Coreea de Sud au fost arestaţi

Feribotul s-a scufundat miercuri, în Coreea de Sud

Anchetatorii au arestat, luni, patru membri ai echipajului feribotului care s-a scufundat săptămâna trecută în largul Coreei de Sud, cu sute de persoane la bord, probabil decedate, a anunţat agenţia de presă sud-coreeană, citată de AFP.

Trei ofiţeri şi un mecanic ai feribotului Sewol au fost reţinuţi şi plasaţi în arest preventiv, a precizat agenţia Yonhap.

Preşedinta Coreii de Sud, Park Geun-Hye, a afirmat luni că acţiunile căpitanului şi ale echipajului de pe feribotul care s-a scufundat săptămâna trecută cu sute de persoane la bord sunt „echivalente cu o crimă", transmite AFP.

Sâmbătă a fost arestat căpitanul Lee Joon-Seok şi alţi doi membri ai echipajului, între care ofiţerul subaltern şi fără mare experienţă, care se afla la timonă în momentul accidentului.

Ei trebuie să răspundă în faţa acuzaţiilor de neglijenţă şi pentru carenţele în materie de securitate a pasagerilor, prin încălcarea codului maritim.

Cele patru persoane arestate luni ar putea fi urmărite pentru aceleaşi capete de acuzare, potrivit declaraţiilor justiţiei pentru Yonhap.

Sewol, un feribot cu patru punţi, s-a scufundat miercuri dimineaţa în largul coastei de sud a Coreei de Sud, cu 476 de persoane la bord, dintre care 352 de liceeni aflaţi într-o excursie şcolară. Ultimul bilanţ anunţa 64 de morţi şi 238 de dispăruţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: