Alertă în Coreea de Sud. Phenianul continuă testele cu rachete balistice

Alertă în Coreea de Sud. Phenianul continuă testele cu rachete balistice

Arhiva foto

Armata sud-coreeană analizează lansările executate de Coreea de Nord. Testele cu rachete balistice ale Phenianului au stârnit îngrijorare şi la ONU.

Coreea de Nord a efectuat marţi, 25 ianuarie, un nou test cu rachete, chiar în apropiere de coasta sa estică. Noul test vine la doar câteva zile de la cea mai recentă „rafală” de teste cu rachete a regimului Kim, relatează Digi24.
 
Este al cincilea test efectuat de Coreea de Nord de la începutul acestui an, pe fondul declaraţiilor lui Kim Jong-un referitoare la înzestrarea armatei sale cu „tehnologie de ultimă generaţie”, după blocarea discuţiilor cu SUA şi Coreea de Sud.
 
Şi Organizaţia Naţiunilor Unite este îngrijorată de aceste teste, iar administraţia Biden a pus în aplicare noi sancţiuni.
 
Lee Sang-min, expert miliar la Korea Institute for Defense Analyses spune că testele recente au ca scop accentuarea tensiunilor geopolitice şi forţarea administraţiei americane să vină cu o nouă abordare faţă de regimul de la Phenian.
 
„Rachetele de croazieră sunt mai încete decât cele balistice aşa că sunt considerate mai puţin ameninţătoare, însă ele lovesc ţine cu precizie mare, ceea ce Coreea de Nord vrea să continue să dezvolte”, a spus el.
 

Vă recomandăm şi: 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările