Alcoolul, interzis soldaţilor americani din Japonia

Alcoolul, interzis soldaţilor americani din Japonia

Solda'i americani

Armata americană a interzis tuturor membrilor personalului său militar aflat în Japonia să consume băuturi alcoolice, după ce un soldat american din Marină, care conducea sub influenţa alcoolului, a ucis un bărbat japonez, în cursul zilei de duminică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţia niponă a afirmat că nivelul alcoolului din sângele militarului american era de trei ori mai mare decât cantitatea legală când camionul militar pe care îl conducea a lovit camioneta victimei, pe insula Okinawa. 
 
„Până la noi ordine, consumul de alcool este interzis“ pentru toţi militarii din ţară, atât în unităţile lor, cât şi în locuri publice ca baruri, cluburi şi hoteluri, potrivit unui comunicat al forţelor americane în Japonia.
 
În plus, armata americană a ordonat, de asemenea, ca toţi soldaţii aflaţi în Okinawa să rămână acasă sau la unitate până primesc alte ordine.
 
Armata americană a explicat că va organiza "imediat" instruiri obligatorii pentru personalul din Japonia, civil şi militar, pentru a-l sensibiliza la un consum "responsabil" de alcool şi un "comportament acceptabil".
 
Circa 47.000 de soldaţi americani sunt staţionaţi în Japonia, dintre care peste jumătate în micul arhipelag Okinawa, und prezenţa lor este frecvent o sursă de nemulţumire pentru locuitori.
 
Faptele diverse implicând militari americani în Okinawa, intens mediatizate în Japonia, tensionează mai mult situaţia.
 
În prezent, un fost membru al Marine Corps în Okinawa este judecat la faţa locului pentru violarea şi uciderea anul trecut a unei japoneze în vârstă de 20 de ani. Verdictul în acest proces foarte mediatizat este aşteptat la 1 decembrie, mai scrie AFP. 
citeste totul despre: