VIDEO Afganistan. Cel puţin 11 femei au murit după o busculadă pe un stadion, unde mii de persoane s-au adunat pentru vize

VIDEO Afganistan. Cel puţin 11 femei au murit după o busculadă pe un stadion, unde mii de persoane s-au adunat pentru vize

Femei afgane aşteaptă pentru vize la consulatul pakistanez după o busculadă la Jalalabad în care au murit 11 femei FOTO EPA-EFE

Cel puţin 11 femei au murit şi alte 13 au fost rănite din cauza învălmăşelii create la o coadă pentru vize pe un stadion din Afganistan, au anunţat autorităţile, relatează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un purtător de cuvânt al autorităţilor locale a declarat că incidentul a avut loc din cauza mulţimii mari de oameni care s-au adunat pe un stadion pentru a obţine viză pentru Pakistan.
 
Aplicaţiile pentru viză au fost recent reluate după o pauză de şapte luni în contextul pandemiei şi autorităţile au amenajat un birou pe un stadion în locul centrului oficial pentru vize din oraşul Jalalabad.
 
Un oficial din Jalalabad a relatat că oamenii s-au înghesuit ca să-şi procure viza şi „mulţumea a scăpat de sub control, creându-se o busculadă”.
 
Ambasadorul Pakistanului în Afghanistan a spus că este „profund întristat” de incident şi că ţara sa „cooperează cu autorităţile afgane pentru facilitarea procesului de aplicaţie”.
 
„Sunt profund întristat de raportările despre victime la un stadion din Jalabad situat la 5 kilometri de consulatul pakistanez, unde autorităţile provinciale afgane au amenajat aplicaţiile pentru vize. Empatizăm cu familiile victimelor”, a scris ambasadorul pakistanez Mansoor Ahmad Khan pe Twitter.
 
În Afganistan, o ţară musulmană conservatoare, bărbaţii şi femeile stau la cozi separate.
Afganii obişnuiesc să călătorească anual în Pakistanul vecin pentru a-şi vizita rudele, tratamente medicale şi muncă.
 
Consulatul pakistanez din provincia estică Nangarhar a amenajat un birou pe un stadion de fotbal tocmai pentru că se aştepta la un număr mare de persoane după ce serviciul a fost închis câteva luni din cauza pandemiei.
 
„Din păcate în această dimineaţă mii de oameni au venit pe stadion şi aşa s-a ajuns la tragicul incident”, a spus purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările