Activiştii pentru drepturile animalelor cer interzicerea celui mai sângeros ritual de sacrificare

Activiştii pentru drepturile animalelor cer
interzicerea celui mai sângeros ritual de sacrificare

Imagine de la ritualul de sacrificare din 2014 FOTO Getty Images

Mii de hinduşi s-au adunat în Nepal pentru a celebra festivalul Gadhimai, eveniment considerat cel mai sângeros ritual de sacrificare a animalelor din lume, iar activiştii pentru drepturile animalelor cer oprirea lui, relatează The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Festivalul are loc în satul Bariyarpur la fiecare cinci ani, iar în 2014, se estimează că au fost omorâte aproximativ 200.000 animale, de la capre până la şobolani.

Printre participanţii la festival se găseşte Sabu Sahani, de 25 ani, care a făcut o călătorie de o zi venind din Bihar, India, alături de familia sa pentru a aduce jertfă o capră.

„Sunt fericit să fiu aici. Zeiţa mi-a ascultat rugăciunile, noi nu aveam copii, iar acum soţia mea a născut o fetiţă”, a spus Sahani.

Comercianţii fără licenţă şi pelerinii care trec graniţa din India sunt cei care aduc cele mai multe animale la festival. Însă sunt semne care arată că tradiţia veche de secole ar putea fi oprită, după ce autorităţile templului au anunţat interdicţii, iar Curtea Supremă din Nepal a cerut Guvernului să descurajeze sacrificiile animale.

Cu toate acestea, activiştii pentru drepturile animalelor rămân pesimişti şi spun că nu a fost implementată nicio lege clară, iar autorităţile nu au făcut suficient pentru a descuraja sacrificiile.

Preotul Mangal Chaudhary nu a vrut să comenteze sacrificiile din acest an, dar a spus că numărul participanţilor este în creştere. „Noi urmăm tradiţia şi săvârşim ritualurile în templu. Dar ce fac adepţii în afara templului este dorinţa lor”, a mai spus Mangal Chaudhary.

În festivalul din 2014, aproape un milion de adepţi ai zeiţei hinduse Gadhimai s-au adunat în Nepal la cel mai mare sacrificiu animal din lume: într-un ritual vechi de trei secole, 500.000 de animale au fost oferite zeiţei pentru îndeplinirea dorinţelor.

„Zeiţa vrea sânge", a spus un preot din micul sat nepalez Bariyapur. „Dacă cineva are un necaz, voi tăia în templu gâtul unui animal şi problema acelui om se va rezolva", a spus preotul, potrivit The Times.

Legenda spune că primele sacrificii din Bariyarpur au avut loc cu multe secole în urmă. Atunci zeiţa Gadhimai i-a apărut în vis unui prizonier cerându-i să-i construiască un templu. Când s-a trezit, cătuşele îi erau desfăcute, astfel că a putut părăsi închisoarea pentru a construi templul, unde a adus primele jertfe animale pentru a-şi arăta recunoştinţa. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: