Încărcătură secretă surprinsă de către un turist la bordul unui tren intrat în Coreea de Nord dinspre China

Încărcătură secretă surprinsă de către un turist la bordul unui tren intrat în Coreea de Nord dinspre China

Tren surprins transportând o încărcătură secretă din China în Coreea de Nord FOTO Captură The Sun

Un tânăr din Marea Britanie a surprins cu camera sa de filmat un tren ce transporta o încărcătură secretă din China în Coreea de Nord.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sam Chamberlain, în vârstă de 18 ani, a fost într-o vizită de trei zile în Coreea de Nord organizată din China. În momentul întoarcerii în teritoriul chinez, a filmat un tren ce venea din direcţia opusă. Analizând mai atent imaginile, şi-a dat seama că trenul respectiv era acoperit în aşa fel încât putea păcăli sateliţii şi dronele în privinţa încărcăturii, relatează The Sun.

„Arăta de parcă încercau să ascundă orice ar fi fost în tren sub paie“, a declarat Sam Chamberlain pentru The Sun.

Potrivit unor experţi, trenul surprins de tânărul turist britanic ar fi putut transporta diverse bunuri care încalcă sancţiunile impuse regimului comunist de la Phenian din cauza programelor sale balistice şi nucleare, interzise de ONU.

Nu este pentru prima oară când China este suspectată că îşi ajută aliatul nord-coreean. Recent, sateliţi americani au suprins nave chineze şi nord-coreene efectuând un schimb de încărcături cu petrol în Marea Galbenă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările