China a detaşat 60.000 de soldaţi pentru a planta copaci

China a detaşat 60.000 de soldaţi pentru a planta copaci

Militarii nu se opuc indeii atâta vreme cât îşi vor păstra rangul şi titlurile FOTO Getty Images

China a detaşat peste 60.000 de soldaţi pentru a planta copaci într-o încercare de a reveni în lupta împotriva poluării prin plantarea unor păduri noi, relatează The Independent.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un regiment numeros al armatei, împreună cu mai mulţi ofiţeri de poliţie din ţară au fost retraşi de la posturile de la graniţa de nord a ţării pentru a munci la mai multe sarcini, nespecifice militarilor.
 
Asia Times subliniază că provincia vizată ai căror militari vor înlocui armele de foc cu lopeţile este Hebei, o recunoscută producătoare de smog care acoperă capitala ţării.
 
Ideea a fost primită cu braţele deschise de către forumurile online de militari şi familiile acestora, atâta vreme cât aceştia îşi pot păstra rangul şi titlurile.
 
Acţiunea face parte din planul Chinei de a planta cel puţin 84.000 de kilometri pătraţi de copaci până la sfârşitul anului, reprezentând echivalentul unei ţări precum Irlanda.
 
Un ziar din China notează că scopul oficialilor este de a creşte până în 2020 acoperirea forestieră de la 21% (cât este în prezent) la 23% din suprafaţa ţării.
 
Zhang Juanlong, şeful Administraţiei de Stat pentru Pădurile din China a declarat că până în 2035 speră ca suprafaţa de păduri să ajungă la 26%.
 
„Companiile, organizaţiile şi persoanele specializate în ecologizare sunt binevenite să se alăture campaniei. Cooperarea dintre guvern şi capital social va avea prioritate”.
citeste totul despre: