44 de supravieţuitori au fost găsiţi printre dărâmăturile de la Tianjin. Bilanţul provizoriu al victimelor: 56 de persoane decedate, 720 de răniţi

44 de supravieţuitori au fost găsiţi printre dărâmăturile de la Tianjin. Bilanţul provizoriu al victimelor: 56 de persoane decedate, 720 de răniţi

Una dintre expoziile de la Tianjin

Explozia dn zona industrială a oraşului chinez Tianjin, situat în apropiere de Beijing, a produs cel puţin 56 de victime şi aproximativ 720 de răniţi, potrivit unor date provizorii la două zile de la producera tragediei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile au reuşit să scoată 44 de supravieţuitori de sub dărâmături, în timp ce 720 de persoane au primit îngrijiri medicale.
 
Din zona afectată, complet distrusă în urma exploziei, au fost evacuaţi peste 6.000 de oameni. Deocamdată numărul dispăruţilor este incert, iar despre o estimare a pagubelor nici nu poate fi vorba, autorităţile oferind puţine informaţi despre evoluţia situaţiei.
 
Un pompier dintre cei care au intervenit după prima explozie şi a fost surprins în teren de cea de-a doua a fost găsit în viaţă după 30 de ore.
 
„Pompierii noştri au reuşit să salveze azi 12 persoane, pe lângă cele 32 recuperate ieri”, a declarat Zhou Tian, directorul brigăzii de pompieri din Tianjin, citat de „The Independent”.
 
Peste 200 de experţi în biochimie şi energie nucleară sunt la faţa locului pentru a cerceta cauzele dublei explozii de miercuri. Specialiştii încearcă să descopere la ce pericole este expusă acum populaţia, dar şi mediul înconjurător. 
 
Tianjin, situat la aproximativ 140 de kilometri de Beijing, este unul dintre cele mai mati oraşe din ţară, cu o populaţie de aproape 15 milioane de persoane, potrivit unor date oficiale din 2013.
 
În iulie, 15 persoane au murit, iar alte peste zece au fost rănite într-o explozie la o instalaţie ilegală de stocare a artificiilor, în provincia Hebei, în nordul Chinei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările