10 persoane au fost depistate cu coronavirus la bordul unui vas japonez de croazieră

10 persoane au fost depistate cu coronavirus la bordul unui vas japonez de croazieră

Vasul de croazieră rămâne în carantină

Un vas japonez de croazieră a intrat în carantină în Hong Kong după ce un pasager a fost depistat cu coronavirus. Ulterior, numărul celor infectaţi a ajuns la 10, aceştia urmând să ajungă la spital.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania care operează vasul de croazeră a transmis iniţial că bărbatul care s-a urcat pe vas la Hong Kong nu a raportat simptome pe când se afla la bordul vasului şi că membrii familiei sale care l-au însoţit nu manifestă simptome.

Ulterior, cel puţin 10 persoane s-au dovedit pozitive pentru noul coronavirus, a declarat miercuri ministrul sănătăţii din Japonia.

Japonia a pus în carantină nava care transporta 3.711 de persoane şi le-a testat pe cele la bord pentru virus.

Ministrul Sănătăţii, Katsunobu Kato, a declarat reporterilor că au fost colectate exemplare de la peste 200 de persoane la bordul Prinţesei Diamantului.

Până în prezent, rezultatele a 31 de teste sunt disponibile, 10 persoane la bord au confirmat că au virus, a spus el.

„I-am dat jos şi îi trimitem către organizaţii medicale”, a spus el.

Restul pasagerilor şi echipajului de la bordul navei vor fi obligaţi să rămână pe navă timp de 14 zile, a spus Kato, citând  medicii care spun că noul virus are o perioadă de incubaţie de până la două săptămâni.

Peste 20 de ţări au confirmat noi cazuri de virus, care a ucis aproape 500 de oameni şi a infectat peste 24.000 în China continentală.

De pe 20 ianuarie când a pornit  din portul Yokohama,  vasul de croazieră a făcut opriri în Vietnam, Taiwan şi în insula japoneză sudică Okkinawa.
 
Premierul japonez a spus că va colabora îndeaproape cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru ca epidemia de coronavirus – 20 de cazuri fiind raportate în ţară – să nu afecteze pregătirile pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice din vară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: