X Factor: Basarabeanul Andrei Ioniţă a impresionat cu un cântec-manifest despre unirea României cu Moldova: „Nu există român care să nu vibreze“

X Factor: Basarabeanul Andrei Ioniţă a impresionat cu un cântec-manifest despre unirea României cu Moldova: „Nu există român 
care să nu vibreze“

Andrei Ioniţă spune despre el că are simţul patriotic foarte dezvoltat FOTO Antena 1

Cel mai recent episod al show-ului X Factor a adus în atenţia telespectatorilor un basarabean cu simţ patriotic care a cântat despre unirea României cu Moldova. Andrei Ioniţă a adaptat o baladă românească cu care a cucerit juriul. Pe de altă parte, două gemene din Maroc au concurat una cu cealaltă, iar o adolescentă pe jumătate iordaniană s-a făcut remarcată prin povestea sa.

Andrei Ioniţă, un basarabean care a cântat despre unirea cu România în felul său

Umorul, modestia, sinceritatea, dar şi talentul muzical înnăscut l-au făcut pe Andrei Ioniţă, un student din Chişinău, să cucerească juriul X Factor şi tot publicul aflat în sală la audiţii.

Andrei şi-a făcut apariţia pe scenă relaxat, cu chitara la subraţ şi cuşma pe frunte şi a cântat o adaptare proprie a baladei româneşti „Cântă cucu-n Bucovina“ care a răspândit emoţie în întreaga sală.

Interpretarea sa l-a făcut pe Ştefan Bănică să îi spună: „Ce ai făcut tu aici se numeşte moment artistic. Un cântec manifest. Nu cred că există român care să asculte şi să nu vibreze“.

La rândul lui, Horia Brenciu a adăugat: „Dacă te-aş viraliza pe net, poate s-ar uni mai repede ţara noastră. Te felicit pentru partiotismul de care ai dat dovadă“, în vreme ce Delia l-a asigurat: „Eşti deja viral!“. Imediat ce a obţinut cele trei răspunsuri de „Da“, Andrei a exclamat în culise că trebuie să le aducă celor trei membri ai juriului câte o cuşmă.

FOTO Antena 1

Andrei Ioniţă are 23 de ani şi vine din Dubăsari, Transnistria. Este un adevărat personaj, care se remarcă prin umorul său, dar şi simţul patriotic foarte pronunţat. Se caracterizează drept un rebel şi spune că nu îi place să se încadreze în tipare. Iubeşte tot ce ţine de casă, de rădăcini, iubeşte spiritul moldovenesc şi mărturiseşte că sufletul lui aparţine Nistrului, locul unde a copilărit. Andrei nu are studii muzicale, dar simte că muzica este viaţa lui, scrie versuri şi i-ar plăcea să fie compozitor. A învăţat singur să cânte la chitară, după ce la 19 ani a văzut intrumentul într-o vitrină, l-a cumpărat şi a început să îl studieze. Părinţii lui sunt divorţaţi, iar mama reprezintă totul pentru el. Andrei a venit la X Factor să-şi susţină un prieten şi aşa s-a gândit să participe şi el.

Horia Brenciu şi-a început cariera aşa cum a făcut-o „Ristei Jr“

La fel de încântaţi au fost juraţii şi de prestaţia lui Adrian Istrate, un puşti de 14 ani, care, la audiţii, şi-a atras repede porecla de Ristei Jr, datorită asemănării fizice cu fostul câştigător de la X Factor. Adrian a mărturisit că îşi dorea de mult timp să vină în concurs, dar era prea mic, astfel că imediat ce a împlinit 14 ani, s-a prezentat la preselecţii. Acesta este pasionat de muzică de când se ştie şi pe lângă faptul că are voce, este şi toboşar într-o trupă rock. În plus, îi place şi chitara, astfel că cei trei membri ai juriului au intuit imediat că au în faţa lor un mare procentaj de „factor X“. Cei trei de „Da“ au părut fireşti odată ce Andrei şi-a încheiat interpretarea, iar Horia Brenciu a ţinut să îi spună: „Când aveam 16 ani am început într-o trupă la Braşov şi eram clăpar. Şi uite unde am ajuns“.

FOTO Antena 1

Duelul gemenelor din Maroc, tranşat de Bănică Jr

Dacă în ediţia trecută, gemenele Ruxandra şi Beatrice din trupa Twins au făcut senzaţie pe scena X Factor şi au arătat că împreună merită să ajungă în show, acum alte două surori au venit în competiţie, dar separat. Sarah şi Majdoline Ftouhi sunt două gemene din Maroc, studente în România, la Medicină, în Arad. Numai că fetele nu au concurat împreună, ca o trupă, ci separat. Fiecare a ales să interpreteze piese care le reprezintă reuşind să îi facă pe membrii juriului să aibă opinii diferite şi să se contrazică.

FOTO Antena 1

Dacă Delia şi Horia Brenciu ar fi vrut să le treacă pe amândouă mai departe şi poate chiar să le formeze o trupă, Ştefan Bănică nu a fost deloc convins de interpretarea lui Majdoline, aşa că verdictul lui a fost ferm: numai Sarah merită să meargă mai departe în concurs.

Majdoline Ftouhi FOTO Antena 1

Sarah Ftouhi FOTO Antena 1

O adolescentă pe jumătate iordaniancă a impresionat la X Factor

Orientul a fost la putere la X Factor. Laila Abel Hafiz, o adolescentă de 17 ani din Bucureşti, pe jumătate iordaniancă, pasionată de muzică şi modă, a reprezentat o adevărată apariţie. Sexy şi dezinvoltă, aceasta a recunoscut că dacă tatăl său ar vedea-o în concurs cu siguranţă nu ar fi de acord cu ţinuta ei vestimentară. Părinţii ei sunt divorţaţi, iar tatăl ei locuieşte în Iordania. Mama Lailei a povestit că s-a despărţit de soţul ei din cauza diferenţelor culturale, tatăl fetei dorindu-şi foarte mult ca fiica lor să crească după tradiţia arăbească. Femeia a adăugat că atunci când Laila a început să meargă la şcoală, trebuia să se acopere cu vălul musulman, moment în care a decis că fetiţa ei nu trebuie să crească aşa. La X Factor, Laila a fost apreciată pentru vocea ei şi a primit cei trei de „Da“.

FOTO Antena 1

Lacrimile unei vânzătoare de lenjerie intimă

Sala a fost de-a dreptul în delir atunci când pe scenă a cântat Ana Maria Trandaf. Vânzătoare într-un magazine de lenjerie intimă pentru femei, tânăra de 22 de ani din Baloteşti nu promitea un moment strălucit atunci când a intrat pe scenă cu ciorapii ei cu animăluţe. Dar interpretarea originală a unei piese semnate de Bon Jovi i-a lăsat pe toţi cu gura căscată.

FOTO Antena 1

Cu lacrimi în ochi şi teribil de emoţionată, Ana Maria a ascultat cum cei trei mentori o lăudau şi parcă nu îi venea să creadă că despre ea este vorba. „Pentru o clipă am uitat de juriu“, a spus ea în timp ce Horia Brenciu îi ştergea lacrimile. „Sunt foarte fericită că le-am arătat tuturor ce pot“, a mai spus concurenta.

FOTO Antena 1

Pe scena concursului de la Antena 1 s-au mai remarcat Stephanie Ungureanu, o adolescentă de 14 ani care a locuit în Suedia, Gabriela Lazăr, o tânără de 22 de ani din Tecuci, George Secioreanu, un solist din Bucureşti care l-a făcut pe Horia Brenciu să spună că la el a auzit cele mai multe tehnici vocale folosite în aceeaşi interpretare, dar şi Antinia Andrada Simion, care a fost felicitată de mentori pentru emoţia si sensibilitatea transmise.

FOTO Antena 1

Seara a fost condimentată la X factor de apariţii care mai de care mai neaşteptate: Guvid şi Gonzales, doi hip-hop-eri din Bucureşti, au venit cu o pizza creată special pentru cei trei mentori, Daniel Dan sau Kenny G de România a adus saxofonul pe scena show-ului de la Antena 1, Cristian Trânc şi-a atras porecla de Vărul lui Batman datorită ţinutei cu care s-a prezentat la X Factor, în vreme ce Alexandru Moise, care şi-a încercat norocul şi anul trecut, a ajuns să cânte împreună cu Delia melodia „Pe aripi de vânt“, doar că pe ritmuri de manele, în vreme ce vedeta îl acompania la tobe. Cei trei membri ai juriului X Factor nu au fost însă impresionaţi de toţi aceşti concurenţi, astfel că fiecare speră ca la anul să aibă mai mult noroc.

Givid şi Gonzales FOTO Antena 1

Daniel Dan FOTO Antena 1

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: