Săgeţi aruncate între Horia Brenciu şi Aurel Neamţu, cel mai vârstnic participant de la „Vocea României“, în prima gală live

Săgeţi aruncate între Horia Brenciu şi Aurel Neamţu, cel mai vârstnic participant de la „Vocea României“, în prima gală live

Horia Brenciu a avut un schimb de replici cu Aurel Neamţu, cel mai vârstnic participant de la Vocea României FOTO Facebook

Întâia gala live a show-ului „Vocea României“ a pus în scenă reprezentaţii cu adevărat impresionante. Vocile concurenţilor au sunat mai bine ca niciodată, iar antrenorii şi-au eliminat câte doi discipoli.

Prima gală live a concursului „Vocea României“ din acest sezon a început în spirit patriotic. Imnul naţional „Deşteaptă-te, române“ a fost interpretat, în manieră proprie, de toţi participanţii la emisiune. Pe lângă sărbătoarea naţională a ţării, pentru postul Pro TV ocazia a reprezentat şi împlinirea a 18 ani de activitate pe piaţa media din România. Printre altele, cei trei antrenori au apărut îmbrăcaţi în ţinute cu ornamente care aduceau aminte de Ziua Naţională a României.

În această ediţie, fiecare antrenor a aruncat în luptă doar patru „discipoli“ din echipa sa. De asemenea, ediţia live a marcat revenirea, în calitate de co-prezentatoare, a Nicoletei Luciu.

Lucian Frâncu a fost primul concurent care a deschis seara de gală a „Vocii României“. Deşi ceilalţi antrenori nu sunt atât de siguri de calităţile sale vocale, Smiley, mentorul lui, a părut destul de încrezător în acesta. El a ales să interpreteze piesa „18 ani“, de la Vama Veche, fiind în ton cu sărbătoarea Pro. „Este mult mai ponderat decât a fost în etapa duelurilor. Pentru toată tensiunea acestei seri, eu cred că a debutat cu dreptul“, a spus Horia Brenciu. „Mi-a plăcut că acum ai rămas doar la o piesă“, a apreciat şi Marius Moga. „Sunt foarte bucuros că te-ai echilibrat, iar faptul că oamenii cântau cu tine mi se pare cel mai bun semn că prestaţia ta a fost convingătoare“, i-a spus şi mentorului lui, Smiley.

„Ăsta e mai nebun ca mine“

În concurs, din echipa lui Horia Brenciu, a intrat şi Andrei Hanghiuc, omul pentru care antrenorul ar face orice sacrificiu să-l vadă pe scenă. Andrei, antrenor, la rândul lui, dar de tenis, a interpretat piesa „Isn’t She Lovelly“, de la Stevie Wonder. „Ăsta e mai nebun ca mine. Eşti cel mai nebun concurent din toate timpurile, sunt foarte mândru de tine, sper să ne înţelegem bine la dublu“, a exclamat Brenciu imediat după reprezentaţia plină de energie a concurentului său. „Îmi place la nebunie, dai frâu liber imaginaţiei şi creativităţii tale. Foarte sălbatică interpretarea ta“, a spus şi Smiley. „Ai o nebunie care dă bine pe scenă, pe alocuri a fost foarte multă improvizaţie. Ai toate şansele să faci o carieră din asta, îmi pare rău pentru copiii tăi de la tenis că nu o să mai ai timp de ei“, i-a zis şi Moga. „Faptul că trăieşti fiecare moment cu intensitate m-a convins“, l-a lăudat şi Loredana.

„Ai şanse să devii un star în muzica populară“

Din echipa Loredanei a intrat pe scenă Alina Dorobanţu. În ton cu sărbătoarea românească, Alina a cântat „Lie Ciocârlie“. „Ai o voce foarte frumoasă în domeniul muzicii populare. Abia aştept piesa de data viitoare“, s-a arătat entuziasmat Horia Brenciu. „Foarte frumoasă vocea de ciocârlie. Cred că te-ai antrenat bine“, a zis Moga. „Pe mine m-ai impresionat. Asta e prima bucată care m-a impresionat cu adevărat. Provocarea o să fie la muzica pop, ai şanse să devii un star în muzica populară“, a spus Smiley. „Ai reuşit să cânţi cea mai grea piesă din concurs. Foarte puţini cântăreţi reuşesc să o cânte, cu doar un instrument ai reuşit să ne farmeci. Alina este un talent real şi o voce adevărată. Orice e la îndemâna ei, te iubesc, bravo“, a felicit-o Lori.

Stromae, invitatul special al primei ediţii live „Vocea României“, a încins platoul cu piesa „Alors on Dance“. Belgianul a ţinut să ureze, în limba română, un sincer „La mulţi ani“ tuturor românilor. La sfârşitul reprezentaţiei el le-a mulţumit, pe acelaşi grai românesc, tuturor celor care l-au aplaudat.

Stromae FOTO Facebook

Andrei Loică, considerat de antrenori puţin cam emotiv, a cântat „Let Her Go“, de la Passenger, el reprezentând echipa Moga. „Piesa a fost aleasă bine, ai fost lent spre mediu, e stilul tău, de fapt. Puţin introvertit. Cred că te-a prins melodia asta cu tot ce ai făcut pe scenă“, i-a spus Horia. „Mi se pare că eşti un tip sensibil, dar ai reuşit să prinzi sensibilitatea acestui cântec. E prima oară când aud cântecul ăsta în altă interpretare“, i-a mărturisit Smiley. „Inocenţa este arma ta secretă prin care ai intrat în personaj“, a zis Lori. „E bine să fii inocent, în seara asta ţi-a păsat de piesă. Eu cred că tu poţi să fii «Vocea României»“, i-a spus Moga, antrenorul lui.

Sexi poliţista din Arad a dominat scena

Sexi poliţista Claudia Iuga a cântat „Hot Stuff“ şi a ridicat sala în picioare. „Eu cred că deja trebuie să-ţi înşiri spectacolele. Rockeriţa din tine a erupt în ultima parte, bărbaţii erau la picioarele tale“, i-a spus Horia. „Te vedeam îmbrăcată în poliţistă, ai cântat cu vână, iar piesa ţi s-a potrivit mânuşă“, i-a zis Lori. „Poliţia e cu noi. Cânţi cu patos. E o voce pe care nu o întâlneşti în România“, a declarat Moga. „E o bucurie să te privesc şi să te ascult, iar în seara asta ai dominat scena, sper ca oamenii să te voteze. Tu faci spectacol şi faci parte din spectacolul «Vocea României»“, s-a declarat mulţumit Smiley, antrenorul ei.

Claudia Iuga FOTO Facebook

Florin Timbuc a interpretat balada lui Ozzy Osbourne, „Mama, I’m Coming Home“, ceea ce i-a adus aminte lui Brenciu de anii tinereţii petrecuţi în Braşov, de iubire şi de muzica rock de calitate. „Tu te simţi bine când îţi încordezi gâtul şi când dai drumul la volum“, i-a zis Moga. „Mi-a plăcut cum ai cântat, ţi se potriveşte bine genul“, a zis Smiley. „Mie mi-a plăcut cum ţi-a sunat vocea în registru grav, dar ţi-e puţin teamă“, a apreciat Lori. „Ai făcut cea mai bună performanţă a ta, mă bucur foarte mult că ai impresionat publicul“, i-a mărturisit antrenorul lui, Horia Brenciu.

Schimb de replici între Horia Brenciu şi Aurel Neamţu, cel mai în vârstă participant din show

Aurel Neamţu (64 de ani), cel mai în vârstă participant din show, a amintit de epoca de aur a muzicii româneşti şi a readus în prim-plan o piesă de-a lui Dan Spătar, „De vrei să ştii ce înseamnă român“. Horia Brenciu a considerat că piesa nu a fost una bine aleasă. „De data asta eu cred că i s-ar fi potrivit o piesă de stare, o romanţă, o zarază, având în vedere calităţile vocale“, i-a zis Brenciu. „E o bucurie să vă avem în concurs, sunteţi o prezenţă clasică. Eu doar vă spun că sunteţi în concursul ăsta şi mă bucur că v-am cunoscut“, l-a lăudat Smiley. „Mă bucur că eşti o apariţie spectaculoasă. Comentariile nu ar trebui să te deranjeze, ele demonstreză că eşti un pericol“, l-a felicitat Loredana. La final, concurentul a ţinut să-l mustre pe Horia, căruia i-a urat să apuce vârsta lui şi să cânte şi atunci.

Aurel Neamţu FOTO Facebook

Jovana Milovanovici, sârboaica din concurs, a ales piesa Mădălinei Manole, la îndrumarea lui Marius Moga, „Tu n-ai avut curaj“, melodie dedicată unui băiat care nu a avut curaj să-i ceară prietenia. „Alegerea melodiei a fost foarte bună, iar interpretarea ta a fost cu patos“, i-a zis Brenciu. „Toată piesa te-ai uitat la Moga. Am recunoscut nişte nuanţe sârbeşti, dar mi-a plăcut interpretarea ta şi că ai avut curaj să cânţi în română, de ziua românilor“, a felicitat-o Smiley. „Mie îmi place puterea Jovanei, la ea e bine că vocea îţi atrage atenţia. Eu cred că am avut curaj să mă întorc la tine şi să ajungem până aici“, i-a zis şi Moga.

Jovana Milovanovici FOTO Facebook

„Denisa a reuşit să mă emoţioneze foarte puternic. Tu eşti «Vocea României»“,

Răzvan Alexa a ales piesa „Oare ştii“, a trupei Simplu, sub îndrumarea lui Smiley. „E incredibil ce bine a sunat piesa asta, mai proaspătă ca niciodată. Ai venit cu stilul tău care a dat un contrast interesant piesei“, l-a apreciat Loredana. „Funk-ul ăsta a resuscitat piesa, o piesă compusă acum 13 ani care sună bine. Bravo“, i-a zis Moga. „A fost prima piesă pe care am cântat-o cu Simplu, azi Simplu împlineşte 13 ani de activitate. E o piesă pe care o cântam la 18 ani, tu i-ai dat cu totul altă dimensiune, ai cântat-o în felul tău. Piesa sună bine, adică a fost scrisă bine“, a mărturisit Smiley.

Denisa Moşincat, din tabăra lui Horia Brenciu, a cântat „Iartă“, de la Mihaela Runceanu. „Ai o voce puternică, ai dozat-o cum trebuie“, a declarat Moga. „Îmi place foarte mult piesa asta, ai reuşit să-mi faci pielea de găină. Faptul că m-ai emoţionat înseamnă că mi-a plăcut“, a arătat Smiley. „Anul acesta e cel mai greu pentru mine, în echipa mea sunt voci foarte bune. Denisa a reuşit să mă emoţioneze foarte puternic. Tu eşti «Vocea României»“, a spus Horia impresionat de interpretarea tinerei.

Denisa Moşincat FOTO Facebook

Seara a fost completată de melodia „Think Twice“, din repertoriul cântăreţei Celine Dion, care a fost interpretată de Iulia Dumitrache, din echipa Loredanei. „Cumva sună ca şi originalul, dar şi ca tine“, a spus Moga. În schimb, Smiley, spre deosebire de cântecul precedent, a mărturisit că de această dată nu a resimţit vreo emoţie. „Am trăit fiecare notă alături de tine,e un cântec care necesită atât un antrenament vocal, cât şi mintal“, a felicitat-o Lori.

Horia Brenciu a declarat că Dana Torop, „eleva“ lui Moga, a fost aleasă pentru galele live datorită părului ei creţ. Ea a cântat piesa „Mocirliţă“. „În afara părului creţ, Dana are o formă plastică de a interpreta piesele“, a zis Horia. „Ce bine îţi stă cântând în limba română“, i-a mărturisit Lori. „Orice piesă cânţi sună a Dana Torop, ai mult mai multă emoţie în română decât în limba engleză“, i-a spus antrenorul Moga.

Iolanda Moldoveanu, din echipa lui Smiley, le-a arătat telespectatorilor că pot avea încredere în ea. Concurenta a interpretat piesa „Believe“, de la Cher, într-o manieră proprie. „Ai reuşit să faci acest cântec să sune total diferit, în stilul tău. Ţi-am auzit şi respiraţia de la final, ai intrat foarte bine în cântec“, zis Lori. „Până când nu ai intrat în voce, am crezut că eşti Scufiţa Roşie căruia îi era frică de lup“, a glumit Moga făcând referire la antrenorul ei. „Eşti o voce şi o prezenţă specială, sper ca lumea să te aprecieze“, a spus Smiley.

„One woman show“ Ana Maria Mirică a fost instruită de Horia Brenciu să cânte „Hora din Moldova“ pentru a-şi etala toate talentele artistice, nu numai pe cele vocale. Finalul reprezentaţiei i-a ridicat de pe scaune pe toţi cei prezenţi în platou, iar Brenciu a aplaudat-o îndelungat. „Ai mult volum şi se pare că ţi se potriveşte de minune direcţia asta. E o alegere potrivită pentru vocea ta“, a zis Moga. „Ne-ai dovedit încă o dată că ai abilitatea de a face show şi de a mişca oamenii. De la nivelul ăsta cam asta contează“, a declarat Smiley. Loredana a apreciat că i s-ar fi potrivit o romanţă. „Îţi infirm dorinţa, nu i se potrivea o romanţă. Ana Maria Mirică este şi ea «Vocea României»“, a mărturisit Horia.

Ana Maria Mirică FOTO Facebook

„Tu mişti oamenii doar cu vocea şi cu sufletul“

Imobilizat într-un scaun cu rotile, Florin Mândru a declarat că, într-un fel, accidentul care l-a marcat i-a deschis calea spre muzică. El a cântat Bryan Adams, „18 Till I Die“. „E cea mai bună melodie a ta de până acum, dacă o ţii tot aşa ne vedem în finală“, a spus Horia. „Uite cât pot face o voce şi un suflet adevărat. Tu mişti oamenii doar cu vocea şi cu sufletul“, a spus şi Smiley. „Ai reuşit să fii centrat pe voce, chiar dacă ai mai puţine atuuri decât alţi concurenţi. Ăsta e paşaportul spre finală“, i-a zis şi mentorul lui, Loredana.

Florin Mândru FOTO Facebook

Andi Grasu, din echipa lui Marius Moga, a demonstrat că lumea nu poate să existe fără bărbaţi cu piesa „It’s a Man’s Man’s Man’s World“, de la James Brown. „Ai o voce belea, dar trebuie să adaugi sentiment. James Brown nu avea acutele, dar avea ceva“, i-a spus Horia. „Trebuie doar să înveţi să te deschizi mai mult ca artist“, a spus Smiley. „Tu ai o voce care poate să se arunce la orice fel de piesă. E bine că ai o tehnică bine pusă la punct“, l-a încurajat Marius Moga.

Andi Grasu FOTO FAcebook

În timp ce telespectatorii au primit timp de gândire pentru a-şi alege favoriţii, pe scenă a revenit Stromae, cu piesa „Papaoutai“. Totodată, DeMoga Music, grup al concurenţilor coordonaţi de Marius în sezonul trecut, şi What’s Up au urat „La mulţi ani“ românilor.

Deznodământul din echipa lui Smiley

Poliţista Claudia Iuga a fost prima salvată de voturile telespectatorilor. În schimb, Răzvan Alexa a plecat din concurs, în urma deciziei lui Smiley, iar Lucian Frâncu l-a urmat. În concurs a rămas astfel, Iolanda Moldoveanu.

Deciziile lui Horia Brenciu

Publicul a hotărât ca Denişa Moşincat să fie salvată, din echipa lui Horia Brenciu. Primul care a părăsit barca lui Brenciu a fost Florin Timbuc, care va apărea, însă, în viitorul show al lui Brenciu din luna martie, de la Romexpo. Din echipă s-a mai salvat, la decizia artistului, Ana Maria Mirică, iar Andrei Hanghiuc, antrenorul de tenis, a ieşit din show.

Aleşii Loredanei

Din echipa Loredanei, în urma voturilor telespectatorilor, a mers mai departe Alina Dorobanţu. Aurel Neamţu, cel mai vârstnic concurent, a fost primul care a plecat din echipa divei. Florin Mândru, concurentul imobilizat în scaunul cu rotile, a trecut mai departe, iar Iulia Dumitrache a părăsit emisiunea.

Marius Moga şi echipa sa

Voturile publicului au decis ca în cea de-a doua gală live să meargă Andi Grasu. Primul concurent care a părăsit echipa lui Marius Moga a fost Dana Torop. Compozitorul a mai decis ca Jovana Milovanovici să meargă mai departe, iar Andrei Loică să părăsească show-ul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: