„Vocea României“, la debut: cântăreaţa Ana-Maria Georgescu îşi „resuscitează“ cariera, iar Tudor Chirilă „frânge“ inimi

„Vocea României“, la debut: cântăreaţa Ana-Maria Georgescu îşi „resuscitează“ cariera, iar Tudor Chirilă „frânge“ inimi

Show-ul „Vocea României“ este jurizat de Marius Moga, Smiley, Loredana şi Tudor Chirilă FOTO Pro TV

Primul episod al noului sezon „Vocea României“ a fost presărat cu remarci mai puţin „ortodoxe“ şi marcat de poveşti triste, concurenţi dezinvolţi sau extrem de emotivi, un decor spectaculos, noi regului, o tânără „îndrăgositită“ de Tudor Chirilă, dar mai ales de „resuscitarea“ carierei muzicale a Anei-Maria Georgescu, o artistă cunoscută pentru hitul „Ochii tăi“.

Primul episod al sezonului patru „Vocea României“ a început cu prezentarea celor patru membri ai juriului, desemnaţi de Pavel Bartoş, prezentatorul show-ului, „cei mai buni antrenori“.

Smiley, introdus drept „cel care a adus ritm şi culoare în peisajul muzical românesc“, a declarat că „«Vocea României» înseamnă dragoste. Dragoste pentru muzică, pentru oamenii care o fac şi pentru cei care o ascultă“.

Marius Moga a fost descris ca „muzicianul care nu se mai poate opri din făcut hituri şi care a venit la «Vocea României» pe barba lui şi împreună cu barba lui“.

Loredana, „o artistă unică, mereu creativă şi surprinzătoare, extravagantă, spectaculoasă, incendiară“, i-a asigurat pe telespectatorii Pro TV că acest sezon va fi fantastic şi a mărturisit că îşi doreşte să fie cu noroc pentru echipa ei.

Cea mai nouă prezenţă în juriul „Vocea României“, Tudor Chirilă a promis că pentru concurenţii lui va face tot ce este posibil, iar Bartoş nu a fost deloc zgârcit în laude, numindu-l „un artist complet, o voce care a făcut istorie, expansiv, nonconformist şi irezistibil“. Într-adevăr irezistibil, căci una dintre concurente, de doar 16 ani, şi-a mărturisit deschis „dragostea“ pentru solistul trupei rock Vama.

Juriul „Vocea României“: Marius Moga, Smiley, Loredana şi Tudor Chirilă FOTO Pro TV

Marius Moga i-a urat bun venit lui Tudor Chirilă, interpretând piesa „Perfect fără tine“, hitul trupei Vama. La rândul ei, Loredana a cântat „Pe barba mea“, piesă semnată de Moga, în timp ce Smiley şi Tudor Chirilă au ales melodiile „Extravaganza“ (Loredana), respectiv „Acasă“ (Smiley).

În această notă, cei patru profesionişti şi-au început căutările pe nevăzute, fiecare având misiunea de a-şi completa cele 14 locuri din echipă. Înainte de a începe „parada“ concurenţilor, Pavel Bartoş a precizat că „la preselecţii au fost enorm de mulţi, acum sunt doar mulţi“.

Membrii juriului „Vocea României“ au oferit un moment muzical la debutul noului sezon FOTO Pro TV

Primul concurent, Florin Răduţă (20 de ani) lucrează ca ospătar în Târgovişte. Din cauza situaţiei financiare precare acesta a fost nevoit să plece în Anglia pentru a câştiga bani. Deşi nu are studii în muzică, pasiunea a fost atât de puternică încât s-a lăsat convins de prieteni şi a participat la „Vocea Angliei“, competiţie la care a fost obligat să renunţe după ce mama lui a suferit un grav accident de maşină. Nici de „Vocea României“ nu este străin, căci se află la a treia participare şi ultima, după cum însuşi a declarat. „Aş vrea să-i impresionez pe toţi, dar e bine şi dacă se întoarce doar unul“, a dezvăluit Florin. 

„When a man loves a woman“ a fost melodia cu care Florin a reuşit să întoarcă nu doar un scaun, ci pe toate patru. Copleşit de emoţii, tânărul a izbucnit în lacrimi, iar Moga, în încercarea de a-l convinge să i se alăture, l-a îmbrăţişat. „Cred că este cel mai fericit moment din viaţa mea“, a mărturisit Florin. „1% talent, 99% muncă“ şi „tu eşti dovada vie că munca şi perseverenţa ajută foarte mult“, au fost doar câteva dintre încurajările antrenorilor pentru concurentul care a ales-o în cele din urmă pe Loredana. 

Florin Răduţă a ales-o pe Loredana FOTO Pro TV

Noua echipă de producţie şi-a pus amprenta nu doar asupra platoului, care a fost dotat cu jocuri de lumini spectaculoase şi decorat diferit faţă de sezoanele precedente, ci şi aspura regulilor jocului. Astfel, în noul sezon o parte din concurenţi vor cânta „din umbră“ pentru ca şi telespectatorii „să trăiască aceleaşi emoţii precum juriul“, după cum a explicat Bartoş, dar mai ales pentru a întări sloganul „Doar vocea contează“.

Ana-Maria Georgescu, ce a devenit cunoscută la începutul anilor 2000 datorită îndrăgitei piese de dragoste „Ochii tăi“, a ieşit din „conul de umbră“, la propriu. Aceasta a cântat melodia „Je t’aime“, a artistei franceze Lara Fabian, interpretare ce i-a amintit lui Moga de vocea Mădălinei Manole.

Ana-Maria Georgescu a surprins juriului şi a decis să meargă mai departe cu Smiley FOTO Pro TV

Cei care s-au întors au fost bărbaţii, care nu au regretat şi nu s-au dat în lături din a folosi termeni precum „beton“ pentru a o complimenta pentru aspectul fizic. „Când te-ai lansat nu exista această emisiune. Acum e momentul să fii «Vocea României». Ai devenit o femeie beton şi o cântăreaţă armată“, i-a spus Moga, în timp ce Smiley a meţionat, printre altele, că „s-a copt“ extraordinar de bine.

„Mi-am făcut o mulţime de scenarii, mi-am ales bine cuvintele, deşi am uitat multe dintre ele. Pentru că am lucrat foarte bine împreună, îl aleg pe Smiley“, a explicat Ana-Maria Georgescu. 

Ilinca Băcilă (16 ani) provine dintr-o familie de cântăreţi, atât părinţii, cât şi bunicii săi fiind muzicieni, şi a ales să participe la „Vocea României“ pentru a le demonstra că nu este cu nimic mai prejos, dar şi pentru a-l face mândru pe tatăl ei, care îi este şi profesor de canto. Înainte de a urca pe scenă, tânăra a recunoscut că, deşi nu ştie exact ce înseamnă dragostea, îl place foarte mult pe Tudor Chirilă, mărturisind totodată că şi-ar dori să primească o îmbrăţişare de la acesta. 

Ilinca Băcilă este concurenta „îndrăgostită“ Chirilă, dar care face echipă cu Loredana FOTO Pro TV

Tânăra, care în urmă cu doi ani a ajuns până în semifinalele „Românii au talent“, a mizat pe o melodie country, „Cowboy sweetheart“. Dacă Loredana a fost convinsă de talentul tinerei încă din primele secunde, Smiley şi Marius Moga au fost impresionaţi de abilitatea fetei de a face yodeling. Spre dezamăgirea concurentei, însă, Chirilă a părut mai mult amuzat de interpretare decât uimit. Totuşi, Ilinca şi-a făcut curaj şi l-a rugat pe „Chiriluţă“, aşa cum îl alintă, să o îmbrăţişeze. „Toate fetele care n-au cunoscut dragostea, îl iubesc pe Chirilă“, a spus Smiley râzând, în timp ce Moga şi-a exprimat aprecierea pentru „îndrăzneala şi curajul“ fetei.

„Parcă mă văd pe mine, cam la vârsta ta, când câştigam la Mamaia. Eram tot aşa, o fetiţă venită din provincie. Cred că ne potrivim foarte bine“, a declarat Loredana, care a convins-o pe Ilinca să se alăture echipei sale. „Ca o mamă vorbeşti“, i-a spus, ironic Moga.

Alexandru Bunghez (20 de ani), student la Conservator, a interpretat o piesă pe placul lui Chirilă, „Sex on fire“, care aparţine trupei rock Kings of Leon. Vocea tânărului a declanşat o adevărată bătălie în replici între Smiley, Moga şi Chirilă. „Aţi distrus radioul, nu mai poate să ajungă o chitară pe radio“, i-a acuzat Chirilă pe ceilalţi doi antrenori, precizând că Moga îi propune concurentului să facă muzică pe calculator. 

Alexandru Bunghez l-a ales pe Moga, după ce artistul a acceptat provocarea de a cânta la chitară FOTO Pro TV

„Zici că eşti Moculescu, tu ai impresia că doar dacă apeşi pe un buton faci muzică“, a fost replica lui Moga, care a fost provocat să cânte la chitară. În apărarea sa, producătorul a declarat: „Nu ştiu să cânt la chitară, dar ştiu că îmi place muzica indiferent la ce instrument e cântată“. Totuşi, Moga a acceptat provocarea şi chiar i-a dedicat lui Chirilă versurile: „Să nu crezi că este despre chitară/ Am venit să ne vadă o ţară întreagă“.

„Mai e o şansă în ţara asta, Moga a învăţat trei acorduri. E un moment pe care nu am crezut că o să-l trăiesc“, a declarat solistul trupei Vama. Şi dacă el nu a fost impresionat de efortul lui Moga, concurentul s-a declarat încântat şi a ales să i se alăture în cursa pentru titlul de „Vocea României“.

Pe de altă parte, au existat şi concurenţi care nu au reuşit să întoarcă niciunul dintre cele patru scaune. Unul dintre cazuri este al militarului Bogdan Radu Bor (28 de ani), care nu a impresionat cu interpretarea piesei „Wake me up“, semnată de DJ-ul suedez Avicii. „Frumos, dar nu îndeajuns de convingător“, l-a încurajat Smiley. 

La polul opus, Alin Gheorghişan (33 de ani) i-a cucerit pe toţi membrii juriului nu doar datorită timbrului vocal aparte şi interpretării piesei „Let’s stay together“, ci mai ales nebuniei de care a dat dovadă. Fire expansivă şi extrem de vorbăreţ, Alin este căsătorit, tatăl unei fetiţe şi al unui băieţel şi actor la Teatrul de Revistă Constantin Tănase.

Alin Gheorghişan va fi „îmblânzit“ de Smiley FOTO Pro TV

„Îmi plac oamenii duşi cu capul. Oamenii nebuni sunt foarte creativi, s-ar putea să fii greu de controlat, dar îmi asum acest risc şi te vreau în echipa mea“, aşa l-a convins Smiley să i se alăture.

Marina Velle (33 de ani) este hairstylist, DJ şi se poate lăuda că a cântat pentru celebrul jucător de box Mike Tyson, atunci când acesta s-a aflat în România. Participarea la „Vocea României“ este un vis mai vechi, anul trecut Marina reuşind să treacă de preselecţii, dar fiind nevoită să abandoneze după ce tatăl ei a murit din cauza cancerului la plămâni. Cu piesa „Waiting all night“ a reuşit să-i convingă pe Marius Moga şi pe Loredana Groza că merită o nouă şansă, iar în final l-a ales pe „micul Mozart“.

Marina Velle face echipă cu Marius Moga FOTO Pro TV 

Ioan Bîgea (21 de ani) a ales melodia lui James Brown „This is a man's world“ şi, fiind profesor de canto, a personalizat-o şi a folosit mai multe tehnici, reuşind să-i surprindă plăcut pe antrenori. 
 
„Ai băgat de la tine inflexiuni fără să ieşi din stilul şi mesajul piesei. Asta înseamnă că eşti autentic şi original. Şi eu sunt la fel de nebună ca tine“, i-a spus Loredana, în speranţa că îl va convinge să i se alăture. La rândul lui, Smiley a remarcat acelaşi lucru: „N-ai respectat nicio regulă în melodia asta şi asta mi-a plăcut foarte tare“.
 
Ioan Bîgea a fost concurentul care a reuşit să uimească întregul juriu şi a decis să i se alăture lui Marius Moga FOTO Pro TV
   

„Ai încredere într-un om care este la prima lui experienţă?“, l-a întrebat Smiley pe concurent, făcând referire la Tudor Chirilă, care, întrerupt de Loredana, a remarcat: „Devine iritant că nu apuc să termin nicio frază, ştiu că îţi place să termini prima, dar măcar de data asta...“. „Ştii prea multe despre mine, nu-mi place“, l-a combătut Lori. „Te vreau al dracului de mult în echipa mea“, a fost ultima încercare a lui Chirilă, dar Ioan l-a ales pe Moga.

Oana Iulia Ferchiu (21 de ani) şi-a dorit de mică să fie cântăreaţă, însă atunci când a trebuit să aleagă o facultate, tânăra a ales Dreptul. După doi ani, însă, Oana a renunţat la studii, s-a angajat într-un bar şi a susţinut admiterea la Conservator, unde a fost acceptată.

Oana a urcat pe scena de la „Vocea Romaniei“ cu melodia „Summertime“, a Ellei Fitzgerald, care l-a pus la pământ pe Tudor Chirilă, la propriu. Smiley, Marius Moga şi Loredana au apăsat şi ei butonul, încântaţi de vocea Oanei. „Ai mâncat multă miere când erai mică, de acolo ţi se trage vocea asta caramelizată. Dacă l-ai pus şi pe Tudor la pământ...el cade greu, să ştii. Ai o voce care mângâie suflete“, i-a spus Moga.

Oana Iulia Ferchiu l-a pus la pământ pe Tudor Chirilă FOTO Pro TV

Tudor Chirila a intuit că Oana a moştenit pasiunea pentru muzica jazz de la părinţii ei, mai exact de la tată, iar tânăra şi-a urmat instinctul şi a ales să meargă mai departe în echipa lui, iar acesta nu a încercat să-şi ascundă bucuria. „Nu aş putea să fiu mai sincer decât să-ţi spun că te vreau foarte mult în echipa mea. Simţim la fel şi cred că avem o energie comună“, a concluzionat antrenorul.

După primul episod, opt concurenţi continuă lupta pentru marele premiu în valoare de 100.000 de euro şi titlul de „Vocea României“: Florin Răduţă şi Ilinca Băcilă (echipa Loredanei), Ana-Maria Georgescu şi Alin Gheorghişan (echipa lui Smiley), Alexandru Bunghez, Marina Velle şi Ioan Bîgea (echipa lui Marius Moga) şi Oana Iulia Ferchiu (echipa lui Tudor Chirilă).

Cei opt concurenţi care merg mai departe în comeptiţia „Vocea României“ FOTO Pro TV

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările