Vocea României, la prima gală live: Un italian a cucerit publicul şi juriul cu o piesă în română. „Singura ta problemă în acest concurs e că nu eşti în echipa mea“

Vocea României, la prima gală live: Un italian a cucerit publicul şi juriul cu o piesă în română. „Singura ta problemă în acest concurs e că nu eşti în echipa mea“

Italianul Antonio Fabrizi a cucerit juriul şi publicul cu o melodie în limba română FOTO Pro TV

La sfârşitul primei gale live a show-ului „Vocea României“ doar opt concurenţi au reuşit să convingă telespectatorii şi juriul că merită să continue lupta pentru râvnitul trofeul. Unul dintre cele mai frumoase momente ale ediţiei a fost al italianului Antonio Fabrizi, din echipa Loredanei, care a acceptat provocarea de a interpreta o piesă în limba română.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primii 16 concurenţi au urcat vineri seară pe scena de la „Vocea României“ pentru a-şi demonstra calităţile vocale şi pentru a-i convinge pe telespectatori, dar şi pe Loredana, Tudor Chirilă, Smiley şi Marius Moga, că merită să meargă mai departe în competiţie şi să lupte pentru trofeul „Vocea României“ şi pentru marele premiu în valoare de 100.000 de euro. 

Echipa Tudor a fost reprezentată în primul show live de Roxana Morar, Armand Murzea, Sabrina Stroe şi Cristina Lupu, echipa Loredana îi va avea pe scenă pe Gabriela Amzaru, Antonio Fabrizi, Florentina Ciună şi Alexandra Mitroi, echipa Smiley începe bătălia live cu Tibi Ibitoye, Larisa Ciortan, Ruxandra Anania şi Sergiu Ferat, iar echipa Moga îi va aduce pe Delia Pitu, Elvis Silitră, Irina Pelin şi Ştefan Tănase. Românii sunt invitaţi în fiecare show live să-şi susţină şi să-şi voteze favoriţii, pentru a-i duce cu un pas mai aproape de finala „Vocea României“ .

Cei patru concurenţi din echipa lui Smiley, Tibi Ibitoye, Larisa Ciortan, Ruxandra Anania şi Sergiu Ferat, au fost cei care au deschis prima gală live de la „Vocea României“. Tibi Ibitoye, care a recunoscut că i-a crescut încrederea în sine odată cu participarea în emisiunea de la Pro TV, a intereptat cel mai nou single al lui Pharrell, „Freedom“, precizând că piesa se potriveşte perfect contextului actual, făcând referire la evenimentele recente din România, dar şi la atentatele teroriste din Paris. 

La sfârşitul momentului, Smiley şi-a aplaudat elevul în picioare: „Mă bucur că am ales această piesă şi că el a acceptat-o cu braţele deschise, mă bucur că am început primul live cu această piesă, pentru că la Vocea României despre asta este vorba, despre libertate şi despre a face ceea ce îţi place.“

„Deşi piesa este spectaculoasă, dar ca linie de voce e monotonă, tu ai compensat foarte mult prin energie, dincolo de vocea ta care sună foarte bine. A fost un moment mişto“, a fost de părere Tudor Chirilă

„Un moment extraordinar, un început de show fantastic. Chiar ne-ai surprins, pentru că ai reuşit să ne transmiţi foarte multă bucurie, emoţie, rebeliune, pentru că de asta avem nevoie în această lume, să înţelegem şi să acceptăm că suntem cu toţii diferiţi“, a adăugat şi Loredana.

„Ai reuşit să creezi o stare în platou şi asta este mare lucru. Nu mi-a plăcut că nu ţi-am auzit vocea întinsă la maximum, dar ai avut multă pasiune“, i-a transmis şi Marius Moga.

vocea romaniei

Larisa Ciortan, care a mărturisit că este conştientă că toţi concurenţii ajunşi în galele live de la „Vocea României“ sunt foarte buni, a mizat pe una dintre cele mai cunoscute balade rock, „Nothing else matters“, despre care a mărturisit că reprezintă o provocare. 
 
Momentul a fost prilej pentru „înţepături“ între membrii juriului. „Eu mă bucur că ai mei colegi înţeleg, măcar în ceasul al 12-lea, că Vocea României poate fi şi rock şi că rockul este acel gen care pune în valoare o voce. Din punctul ăsta de vedere, bine ai venit acasă, Smiley“, a comentat Tudor Chirilă.
 
Smiley nu a întârziat să-i dea o replică: Mă uit la colegul meu Tudor, care este mai nou printre noi, şi vreau să-i spun că s-a cântat rock şi până să vină el.“ „Ăla a fost un fel de rock n roll“, i-a răspuns Chirilă.
 
„A fost mult suflet, nu a fost doar rock, nu trebuie să fim tributari unui gen, muzica e frumoasă indiferen de gen atâta vreme cât e cântată de suflet“, a intervenit şi Loredana.  
 
În cele din urmă, Chirilă a revenit la sentimente mai bune: „Balada i-a oferit o plajă largă pentru a arăta că poate face mai multe cu vocea ei. Felicitări, domnişoară.“
 
„Ai avut şi putere în voce, ai prezentat o variantă mai soul şi mai sexy“, i-a spus şi Moga concurentei.
„Larisa ai fost de mare senzaţie, ai fost şi rock, şi soul. Ne-ai transmis foarte multe, ai adus şi ceva în plus variantei originale. Toată prestaţia ta a fost perfectă, demnă de Vocea României“, a lăudat-o antrenorul ei, Smiley.
 
vocea romaniei
 
Ruxandra Anania, pentru care „Vocea României“ este o evoluţie, o mare şansă şi care i-a schimbat viaţa, după cum mărturiseşte, a cântat „You know I’m not good“, a regretatei Amy Winehouse. 
 „Mie mi-a plăcut starea pe care ai reprodus-o, doar că mi-a sunat puţin a Duffy, ceea ce nu e neapărat rău. Sună bine Duffy cântând o piesă Amy Winehouse sub forma Ruxandrei“, a declarat Marius Moga. 
 
Pe de altă parte, Tudor Chirilă a considerat că e foarte greu să cânţi Amy Winehouse: „Iar tu ai cântat foarte corect, mi-ar fi plăcut să mergi mai departe, în altă parte a vocii tale, pentru că am avut parte de cam acelaşi timbru pe tot parcursdul melodiei, mi-ar fi plăcut să văd puţin mai multă nuanţare.“
 
„Mie îmi place foarte mult timbrul tău, cred că este foarte special şi tocmai asta te decupează de ceilalţi concurenţi. Să nu te laşi influenţată de lucrurile negative care ţi se spun“, a spus şi Loredana.
 
„Eşti ceea ce caut eu la Vocea României: un timbru special, o interpretare specială, o prezenţă specială. Cred că o voce ca a ta are un loc în peisajul muzical românesc şi eu încerc să-ţi fac loc, dar depinde şi de cei de acasă“, a comentat Smiley. 
 
Sergiu Ferat, pentru care „Vocea României“ reprezintă o expunere foarte mare, a urcat pe scenă pentru a cânta „I belive I can fly“. 
 
„Mi-a plăcut, ai avut starea de soul. Cred că mi-a plăcut per total“, a spus Marius Moga, spre nemulţumirea lui Chirilă, care l-a apostrofat. „Tu trebuie să fii sigur de opinia ta“, i-a zis artistul colegului său. „Ceva a lipsit, dar nu ştiu exact ce. Ai rămas pe aceeaşi stare pe toată melodia, a fost puţin forţat“, a încercat Moga să lămurească. 
 
„Mie nu-mi place piesa şi aş fi vrut să-l aud pe Sergiu, pe care îl cunosc şi alături de care am avut, din fericire, ocazia să cânt, cu ceva uimitor, dar a fost o interpretare bună“, a declarat Chirilă.
 
„Am ascultat aceeaşi piesă?“, a întrebat uşor iritat Smiley. „Eu cred că Sergiu a fost mult mai stabil decât la dueluri, ce spune Marius, poate că ar fi vrut nişte acute care să ne surprindă“, i-a transmis Loredana concurentului. 
 
„Mie mi-a plăcut, mi se pare că ţi se potriveşte şi ca gen, şi ca voce. Şi vreau să ştie toată lumea că din seara asta eu îţi voi spune Sergiu preFERAT, l-a încurajat Smiley.
 
Larisa Ciortan a fost favorita publicului, Smiley a ales să-l salveze pe Toby Ibitoye, în timp ce Ruxandra Anania şi Sergiu Ferat au părăsit competiţia „Vocea României“.
 
Concurenţii din echipa lui Tudor Chirilă, Roxana Morar, Arman Murzea, Sabrina Stroe şi Cristina Lupu, au fost următorii care au urcat pe scenă pentru a primi voturile publicului, criticile şi aprecierile membrilor juriului.
 
Roxana Morar, a cărei viaţă s-a schimbat odată cu participarea la „Vocea României“ şi despre care Chirilă spune că este varianta feminină a lui Tiberiu Albu, câştigătorul sezonului trecut, a cântat „Best of you“, marcând astfel o premieră în show-ul de la Pro TV: prima piesă a trupei Foo Fighters cântată de o fată.
 
„Ai cântat în caracterul cântecului, mi se pare că l-ai dus foarte bine, un performance de concert, dar nu ştiu cât de mult te avantajează în acest concurs. Mi se pare că ai făcut cinste cântecului şi formaţiei“, a felicitat-o Smiley. 
 
„Ai avut nerv şi susţinere, mi-a plăcut foarte mult emisia ta cu care ai început şi ai şi sfârşit, mi-ar fi plăcut să o aud mai des“, a punctat şi Moga. „Felicitări, se vede că te-ai simţit bine în pielea ta, ai fost puternică, ai avut energie, ai trecut rampa. Nu e foarte simplu să adaptezi o voce feminină pe o partitură masculină, dar ai reuşit să compensezi“, i-a spus şi Loredana. 
 
Surprinzător poate, Tudor Chirilă a recunoscut că Marius Moga are dreptate: „Sunt de acord cu Moga, eu i-am spus exact aceleaşi lucruri. Ea a cântat mai mult cum şi-a dorit decât cum i-am propus eu. Mi-a plăcut că ai lăsat sentimentul că mai poţi şi că nu ai cântat la limita de sus şi ăsta e un lucru bun. Cânt un concurent lasă impresia că atât poate creează un disconfort pentru public, iar tu nu ai făcut asta.“
 
Tudor Chirilă a ţinut să facă precizări privind declaraţiile recente ale cântăreţului galez Tom Jones, care a fost concediat din juriul show-ului „The Voice“, format care stă la baza emisiunii „Vocea României“. Artistul a afirmat, printre altele, că producătorii puneau presiune pentru a alege diverşi concurenţi. 
 
„Aş vrea să spulberăm nişte mituri şi dezinformări lansate după ce au apărut declaraţiile lui Tom Jones. E important să spunem că mie nu mi-a şoptit nimeni niciodată în cască dacă să mă întorc sau nu“, a explicat Tudor Chirilă, precizând că mulţi au fost în dezacord cu el când l-a ales pe Armand Murzea. „Aşa am decis, îmi asum, cred că are ceva special în timbru, dar are multe probleme la care trebuie să lucreze“, a continuat artistul. „Foate puţini oameni mi-au dat şanse reale“, a mărturisit şi Armand, care a cântat piesa „Perfect day“
 
„Asta e o piesă aşa caldă, sună bine timbrul tău, are tot ce-i trebuie, dar mi se pare că nu ai pus suficientă pasiune, să fie diferenţa mai clară între strofă şi refren, dar îmi place“, a considerat Marius Moga.  
 
Smiley a fost ceva mai critic: „Momentul de azi nu a fost nici la jumatea celui de la duet. Îmi place foarte mult piesa, îmi place timbrul tău vocal, dar nu a ieşit aşa cum trebuie şi în general sunt un tip indulgent. Ţi se potrivşete piesa, a fost aleasă bine, dar nu ştiu ce s-a întâmplat, mai mult ai murmurat-o. La duete ai fost preferatul meu.“ 
 
„Ai fost ca un cowboy singuratic prin Vestul sălbatic. Chiar dacă ai mei colegi nu sunt încântaţi de prestaţia ta, mie mi-a plăcut că ai spus o poveste şi ai fost sincer. Tu ai o voce cu nişte grade fantastice pe care le ataci foarte clar, îmi plac trecerile tale dintr-un mod vocal în altul“, a fost de părere Loredana.
 
„Eu te felicit, pentru că e cea mai bună interpretare a ta. Lui Smiley îi sugerez, ca să nu fie dezamăgit în viitor, să nu mai trăiască în trecut. Cred că piesa îţi vine bine pe voce. Ai depăşit bariere mari, eşti un individ care gestionează foarte greu emoţia, dar în seara asta ai transmis foarte multă emoţie. Tu ai câştigat un pariu cu tine în seara asta“, şi-a apreciat Chirilă concurentul.
 
Sabrina Stroe a interepretat tot o piesă din repertoriul artistei Amy Winehouse, „Rehab“. „Bravo! Ce mi-a plăcut cel mai mult, ce apreciez eu şi le spun şi celorlalţi din echipa mea, e că e foarte plăcut să auzi mai mulţi oameni chiar dacă e un singur om pe scenă, iar la tine am auzit vreo patru“, a apreciat-o Marius Moga.  
 
„Eşti foarte simpatică, a fost un moment foarte simpatic. Interpretarea ta mi-a plăcut foarte mult, jocul actoricesc, coregrafia. Mi-a plăcut, ai dat o interpretare diferită piesei, mai jucăuşă“, i-a spus şi Smiley, Tudor Chirilă completându-l precizând că „ce spune Smiley se poate rezuma într-un singur cuvânt: excepţională.“
 
 „Având în vedere că iluştii mei colegi au făcut toată treaba, o să mă limitez cuvântul care te-a consacrat în această seară: senzaţional“, i-a transmis şi antenorul ei, Tudor Chirilă.

vocea romaniei
 
Cristina Lupu, care se consideră norocoasă pentru că a ajuns în galele live şi care nu a mărturisit că  nu este „prietenă“ cu scena, a mizat pe o piesă sensibilă, „Nothing compares to you“. „Nu-mi place tot ce face Chirilă, dar nişte momente îi ies foarte bine. Apreciez precizia ta, sari pe notele care trebuie“, a comentat Moga. 
 
Smiley a subliniat că din echipa lui Tudor i-a plăcut cel mai mult momentul Cristinei Tudor: „Ai reuşit să creezi o atmosferă, ceea ce e foarte important pentru orice artist, ai reuşit să reinventezi acest cântec.“ Loredana a fost de acord cu Smiley, fiind de părere că dintre cei patru elevi ai colegului său Cristina tu a fost cea mai sigură: „Ai fost delicată, foarte sensibilă, ne-ai transmis multă emoţie, aş fi vrut puţin mai multă forţă spre final, dar probabil asta e o chestie de gust.“ 
 
Tudor Chirilă a mers până într-acolo încât a declarat că a fost cea mai bună interpretare a concurentei: „Sper să te duci tot mai departe. Eu am simţit şi Nora Jones, Tori Amos, Sined O’Connor, am simţit mai multe lucruri şi e numai meritul tău. Am lucrat foarte puţin cu Cristina, deci eu nu am făcut foarte multe. Ea a cântat nişte imagini în seara asta, nu un cover, pentru că a vrut să cânte piesa din amintire, nu a mai ascultat-o.“
 
Favoritul publicului a fost Cristina Lupu, iar Tudor Chirilă a ales să meargă mai departe alături de Sabrina Stroe, în timp ce Roxana Moraru şi Armand Burzea au fost eliminaţi.
 
vocea romaniei
 
Loredana a fost reprezentată în prima gală live de Gabriela Amzaru, Antonio Fabrizi, Florentina Ciună şi Alexandra Mitroi.
 
Gabriela Amzaru, pentru care „Vocea României“ este un vis împlinit, a ales melodia „Nocturnals“. 
„Mi-a plăcut că ai multă forţă, a lipsit emoţia, nu te-am crezut tot timpul. Vocea caldă trebuie să înveţi să o împleteşti mai bine cu cea agresivă“, a sfătuit-o Moga.
 
„Ai o voce foarte bună şi e evident că ai calităţi care te pot duce mai departe, dar în seara asta mi s-a părut că te-ai concentrat mai mult pe tehnică decât pe a transmite. Vocea ta e chiar foarte bună“, a apreciat şi Tudor Chirilă.
 
Loredana, pe de altă parte, a fost de părere că tânăra de 17 ani s-a descurcat ca o adevărată profesionistă: „Ai rupt scena, ne-ai arătat încă o dată că ai un control extraordinar de bun al vocii, te-ai mişcat foarte bine, ceea ce nu e simplu în timp ce cânţi. A fost cea mai bună interpretare de până acum. Ai fost o profesionistă.“
 
Italianul Antonio Fabrizi a ales piesa „Eternitate“, acceptând astfel marea provocare lansată de antrenoarea sa, aceea de a cânta în limba română. „E ceva cu ţara aia, toţi cântaţi, nu există un italian să nu cânte, frizerii, hotelierii, bancherii, toată ţara cântă, dar tu în seara asta ai cântat româneşte şi ai cântat foarte bine“, l-a lăudat Chirilă.
 
„O combinaţie între cel mai bun an de la Mamaia şi cel mai bun an de la Sanremo“, a punctat Moga.
Totuşi, Chirilă a ţinut să facă o afirmaţie care a deranjat-o pe Loredana: „Singura ta problemă în concursul ăsta este că nu eşti în echipa mea.“ „Nu am cuvinte, sunt extrem de fericită că eşti în echipa mea. Ai demonstrat că ai o voce fenomenală, cu care poţi lejer să cucereşti Vocea României“, i-a spus şi Loredana italianului. 

vocea romaniei
 
Florentina Ciună a ales o piesă dificilă, „I’m telling you I’m not going“, despre care spune că e un mesaj pentru Tudor Chirilă, întrucât acesta eliminat-o, astfel ajungând în echipa Loredanei.
„Vocea ta e foarte tare, la propriu şi la figurat. Au fost câteva mici falsuri, mai ales la început, dar apoi te-ai centrat. Mi s-a părut că a fost foarte multă voce şi foarte multă demonstraţie vocală, undeva puţin la limită, dar peste toate astea piesa a arătat calităţile tale vocale incontestabile“, a explicat fostul ei antrenor. 
 
„Ea a fost la tine în echipă şi ai dat-o afară?“, l-a întrebat râzând Smiley,  „Să nu-ţi aduc aminte pe cine ai dat tu afară“, l-a ironizat Chirilă, făcând referire la Tiberiu Albu, pe care Smiley l-a eliminat, însă a fost salvat de Chirilă şi astfel a ajuns să câştige titlul de „Vocea României“.
 
„Foarte bună vocea, semeni şi cu Nicole Sherzingger, este un cântec demonstrativ, iar tu ai demonstrat tot ce era de demonstrat“, a complimentat-o Smiley. 
 
„Ai o voce bună şi principala calitate e că e uşor metalică, numai că e chiar la limită pe alocuri, la limita vocii tale superioare. Zici că te-ai urcat pe portativ şi ai insistat, mi s-a părut că ai avut forţă, dar trebuia să simţim şi puţină sensibilitate“, a punctat şi Moga.
 
Loredana însă s-a arătat afectată de comentariile colegilor, intrând într-o dispută cu Tudor Chirilă: „Mă amuză comentariile colegilor mei. Mi se pare că de departe în această seara şi până acum în acest concurs ai cântat una dintre cele mai dificile piese. Chiar îţi trebuie o super voce pentru piesa asta, nu ştiu câte din celelalte concurente ar putea aborda măcar un sfert din această partitură. Ai demonstrat că eşti o persoană foarte puternică, îmi pare bine că Tudor a luat ţeapă.“ Chirilă nu s-a putut abţine, afirmând că Loredana dă dovadă de „o mentalitate tipic românească“ prin declaraţiile sale.

vocea romaniei
 
Alexandra Mitroi a cântat „Black Velvet“, Chirilă afirmând, spre surprinderea concurentei, că i-a plăcut. „A sunat bine pentru că s-a apropiat foarte mult de original. Pe refren a sunat prea pop“, a explicat Moga, în timp ce Smiley a fost de părere că momentul a fost foarte frumos, chiar dacă pe refren Alexandra „a rămas puţin în spate“. 
 
Prin voturile telespectatorilor, Antonio Fabrizi a trecut cu bine de prima gală live, Loredana alegând-o, aşa cum a dat de înţeles pe tot parcursul emisiunii, pe Florentina Ciună. 
 
Delia Pitu, Elvis Silitră, Irina Pelin şi Adrian Ştefan Tănase, din echipa lui Marius Moga, au fost vocile care au încheiat prima gală live de la „Vocea României“.
 
Delia Pitu, salvată de Moga după ce Chirilă a eliminat-o, a ales piesa „Somebody that I used to know“, tot o melodie al cărei mesaj i-a fost dedicat solistului Vama. „Mă simt foarte special, dacă am ajuns să primesc dedicaţii la Vocea României, înseamnă că sunt şi eu cineva. Timbrul tău e foarte mişto şi-l felicit pe Moga pentru moment, mă refer la regie, că văd că începe să cocheteze cu asta. Ai cântat foarte bine, ai fost sincronizată“, i-a transmis Tudor Chirilă. 
 
Loredana a caracterizat prestaţia drept „foarte tare“, apreciind-o pe tânără pentru energia, bucuria şi siguranţa cu care a cântat. De asemenea, Smiley a precizat că momentul a fost gândit foarte bine, iar Marius Moga a subliniat că a fost o combinaţie între soul şi rock. 

vocea romaniei
 
Elvis Silitră a cântat „Can’ t feel my face“, de la The weekend, meţionând că la „Vocea României“ se diferenţiază de ceilalţi concurenţi prin sinceritatea ce-l caracterizează.
„Nu ştiu dacă mi-a plăcut foarte mult timbrul tău pe piesa asta, dar mi-au plăcut foarte mult ritmul şi energia“, a comentat Chirilă.
 
„Foarte frumos, m-a surprins că te-am auzit cântând cu totul şi cu totul alt gen de muzică înainte“, a adăugat şi Loredana, la fel de surprins de alegerea piesei s-a arătat şi Smiley.  Acesta a mai glumit spunând că Elvis a împrumutat din mişcările de scenă ale lui Moga, „nu e neapărat un lucru bun.“
 
Irina Pelin a interpretat cel mai nou hit al cântăreţei britanice Adele, „Hello“. „Foarte frumoasă interpretarea, riscant să-ţi alegi un cântec atât de recent şi atât de prezent în urechile noastre. Mi-a plăcut, a fost deosebită“, a declarat Smiley. Loredana i-a apreciat „vocea clară, puternică, frumoasă“ şi a felicitat-o că a ales o piesă care nu e uşor de cântat, având în vedere că e pe buzele tuturor. Şi Tudor Chirilă a lădaut-o, spunând că, deşi nu-i place piesa, i-a plăcut foarte mult interpretarea, afirmaţie primită cu aplauze şi uimire de către antrenorul concurentei, Moga.  „Te-ai controlat mai mult decât la oricare altă repetiţie, nu te mai critica. Eu am simţit ce ai cântat şi cred că şi cei de acasă au făcut-o“, a concluzionat Marius Moga.

vocea romaniei
 
Adrian Ştefan Tănase, care i-a mulţumit antrenorului său pentru că l-a ajutat să capete încredere în sine, a cântat „Mirrors“.
 
„Problema ta e că ai supravieţuit acestei piese şi te felicit, înţeleg că Moga vrea să te scoată din zona de confort şi să te bage în zona de disconfort. Nu a reuşit. Eu te felicit“, a fost de părere Chirilă. „Aş vrea să nu mai vorbim de zona de confort, cred că ai reuşit să cânţi această piesă care nu e deloc uşoară din punct de vedere ritmic mai ales, iar tu nu eşti genul de cântăreţ care a interpretat astfel de piese. Ai dat şi un aer nou, ai reuşit să o duci până la capăt. Eu zic că ai făcut o treabă foarte bună“, a completat Loredana. 
 
„Mie îmi place vocea ta, am şi pledat pentru el în duel, dar sincer să fiu alegerea nu m-a încântat foarte tare, nu cred că ţi se potriveşte foarte bine. Ai cântat-o corect, bine, dar mi s-a părut uşor chinuit“, a spus Smiley.
 
Moga însă, aşa cum era de aşteptat, şi-a apărat concurentul: „El are timbrul înspre Michael Bolton. Mie îmi palce că te-ai descurcat şi mi se pare că R&B e un domeniu pe care trebuie să-l aprofundezi.“ 

Delia Pitu a fost salavată de voturile publicului, în timp ce Marius Moga a ales-o pe Irina Pelin.  

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: