„Vocea României“, episodul doi: de la „latino lover-ul perfect“ la „rockerul nebun“

„Vocea României“, episodul doi: de
la „latino lover-ul perfect“ la „rockerul nebun“

Marius Moga, Smiley, Loredana Groza şi Tudor Chirilă au avut parte de noi surpize, în episodul doi din „Vocea României“ FOTO Pro TV

Episodul doi din „Vocea României” a „scos din umbră” un adevărat star rock, cu experinţă de zece ani în industria muzicală, care a reuşit să întoarcă patru scaune. Energia debordantă şi starea de bine au fost coordonatele ediţiei de vineri seară, unde concurenţii au fost atât de buni, încât s-a apăsat până şi cu nasul pe butoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Al doilea episod din „Vocea României“ a început într-o notă caracteristică. Astfel, cei patru antrenori au dezbătut cele întâmplate în emisiunea de marţi, iar replicile tăioase nu au lipsit nici de această dată. Dacă Tudor Chirilă simte că „a fost primit cu mare drag”, Marius Moga crede că toate certurile de la masa juriului duc, pănă la urmă, la un lucru bun: „comentariile noastre arată ce are fiecare în cap”.

În ochii lui Smiley, Tudor Chirilă este „un elev nedisciplinat care îşi doreşte, totuşi, să fie premiant“. În fine, Loredana Groza, singura prezenţă feminină din juriu, se simte înconjurată de copii: „Am impresia că Tudor şi Smiley sunt ca doi copii care se bat pe o jucărie” .

Prima concurentă din această seară, Ivana Farc, are 17 ani şi este elevă la Liceul de Arte din Oradea. Tânăra spune despre ea că este o persoană amuzantă, plină de viaţă şi, uneori, mai dificilă. „Vreau să cresc, nu vreau să stagnez precum alţi artişti din România, care stagnează la un anumit nivel“, a declarat Ivana, care crede că s-ar potrivi de minune în echpia lui Tudor Chirilă.

„Raggamuffin” a fost piesa cu care Ivana a reuşit, încă din primele secunde de interpretare, să întoarcă toate cele patru scaune. „Ivana este nemaipomenită”, a spus Loredana fără să zăbovească.

„Publicul este cel care face hiturile, nu eu, nu Moga şi nici altcineva“, i-a spus Smiley primei concurente. Lupta a fost aprigă, emoţiile mari, iar Ivana a rămas la părerea sa de la începutul emisiunii şi a mers în echipa lui Tudor Chirilă, deşi Smiley a încercat să o convingă că nu se potriveşte deloc cu solistul trupei Vama. „Are 17 ani, este rebelă, face fix opusul a ceea ce i se spune“, s-a consolat Smiley în culise ulterior.

Ivana Farc FOTO Vocea României/Facebook

Comentariile acide între cei patru antrenori au continuat să curgă. Astfel, Tudor Chirilă, deşi nu a dat nume, a dat de înţeles din priviri că, în comparaţie cu alţi colegi, el a făcut muzică „pe bune“ în ultimii ani.„Dacă ai venit la Vocea pentru a găsi o gaşcă de motocilişti...bine“, i-a zis Moga celui de-al doilea concurent, aruncând priviri pline de înţeles către Tudor Chirilă.

Mircea Eugen Graur are 43 de ani şi este din Botoşani. În prezent lucrează ca poliţist în Congo, iar după serviciu „îşi ia chitara şi se relaxează“. Mircea a venit însoţit de fiica sa, „cea care i-a dat energia“ să interpreteze balada „Roxanne”, acompaniat de o chitară acustică, care l-a sedus pe rockerul Tudor Chirilă, primul membru al juriului care şi-a întors scaunul. Nu peste mult timp, Smiley a cedat şi el în faţa vocii celui de-al doilea concurent. La fel şi Loredana, şi Marius Moga.

O voce care spune o poveste, după părerea lui Smiley, Mircea Eugen Graur i-a lăudat pe toţi cei patru antrenori înainte de a-l alege pe Smiley.

Mircea Eugen Graur FOTO Facebook/ Vocea României

Alexandra Bărăceanu este studentă în anul doi la Conservatorul din Bucureşti şi „cântă de când se ştie“. Mai exact, tânăra domnişoară cântă la vioară de la 12 ani.

„I'd rather go blind“ a fost piesa cu care Alexandra a reuşit să întoarcă trei scaune. Cu toate acestea, cea de-a treia concurentă nu a fost mulţumită de prestaţia sa. „Nu am cântat niciodată piesa asta atât de prost“, a recunoscut ea păstrându-şi, totuşi, zâmbetul pe buze.

Decizia sa a fost foarte grea. „E groaznic, nu ştiu pe cine să aleg“, a spus studenta de la Conservator, care l-a ales, în cele din urmă,  pe Marius Moga, cel de pe care „nu şi-a putut lua ochii“, stârnind astfel gelozia lui Smiley.

Andreea Bărăceanu FOTO Facebook/ Vocea României

Valentin Uzun este un solist vocal, în vârstă de 28 de ani, din Chişinău, licenţiat în silvicultură. Scena nu îi este deloc străină, căci cel de-al patrulea concurent are propria trupă, iar lumea îl opreşte uneori pe stradă să-i ceară autografe.

În timp ce Loredana s-a distrat de minune dansând pe ritmurile piesei interpretate de Valentin Uzun,„Gas gas“, Tudor Chirilă a părut puţin uimit, dar nu în sensul bun. Însă, încântat de forţa şi energia concurentului, zâmbetul artistului a revenit în cele din urmă. Din păcate, muzicianul din Chişinău nu a reuşit să-i convingă pe cei patru antrenori, iar scaunele juriului au rămas, pentru prima oară în această seară, neîntoarse.

Audiţiile pe nevăzute au continuat cu Ana Maria Andrei, una dintre cele două sărbătorite din această seară (vineri, 19 septembrie - n.r.). O fata din Hunedoara, care astăzi împlineşte de 23 de ani, Ana Maria s-a maturizat poate mai repede decât ceilalţi tineri de vârsta sa. După ce a terminat liceul, aceasta a aflat că este însărcinată, iar decizia de a păstra copilul s-a dovedit a fi cea mai bună din viaţa sa.

Ana Maria Andrei FOTO Pro TV

O luptătoare, după cum se descrie, Ana Maria a sperat să întoarcă toate scaunele cu melodia „Stay“. Deşi Moga s-a declarat încântat de timbrul său, Tudor Chirilă a fost singurul care s-a întors. „Să ştii că mi-ai făcut un cadou (de ziua mea – n.r.)“, i-a mărturisit Ana lui Tudor, iar momentul ce a urmat a fost de-a dreptul emoţionant pentru tânăra din Hunedoara. Juriul, împreună cu publicul, i-au cântat „La mulţi ani“ Anei, iar, în culise, fata s-a înfruptat cu o bine meritată bucată de tort, alături de Pavel Bartoş.

Irina Ceban, în vârstă de 22 de ani, a fost şi anul trecut la preselecţii. La fel ca Ana Maria, Irina spera să-i impresioneze pe toţi, însă dorinţa nu i s-a îndeplinit. Totuşi, Smiley a regretat că Irina nu s-a ridicat la aştepările sale. „Dacă ai fi cântat la fel de sexy precum arăţi...“, a spus cântăreţul, iar Pavel Bartoş a învârtit cuţitul în rană: „Smiley, o să regreţi“.

Vladimir Pocorschi, 28 de ani, a fost marea surpriză a serii. Cu o experinţă de 10 ani în lumea muzicală, Vladimir a decis să revină în forţă anul acesta pe scena de la „Vocea României“. Cântă de la 11 ani şi e pasionat de chitară, instrument la care a învăţat să cânte singur, la insistenţele tatălui său. Deşi cântă cu vocea numai de un an, Vladimir s-a arătat foarte încrezător în forţele proprii. Cu o atitudine de star rock şi o chitară electronică, Vladimir a cântat piesa rockerului Billy Idol, „Rebel Yell“.

Deşi cei patru antrenori au părut sceptici la început, ritmurile punk-rock şi personalitatea chitaristului i-a cucerit pe Loredana, Smiley, Moga şi Tudor Chirilă. Deşi a colaborat cu Marius Moga în trecut, Pocorschi a mers în echipa lui Smiley.

Vladimir Pocorschi FOTO Facebook/ Vocea României

Constantin Valentin Mircea are 61 de ani, este recăsătorit şi are doi băieţi din prima căsnicie. Pasiunea pentru muzică şi-a descoperit-o făcând karaoke în China, în urmă cu mulţi ani. Unul dintre fanii săi este cântăreţul Mihai Trăistariu, cel care l-a şi încurajat să meargă la preselecţiile „Vocea României“.

Din nefericire, însă, aştepările lui Mihai Trăstariu au fost înşelate, căci niciunul dintre cei patru membrii ai juriului nu l-a vrut pe Constantin în echipa sa. Deşi interpretarea piesei „N'oubliez jamais“ nu a impresionat, meseria constănţeanului i-a lăsat cu gura căscată pe toţi: acesta lucrează pe o platformă petrolieră, la Polul Nord.

Petra Acker, o săsoaică nonconformistă din Braşov, a urcat pe scenă în picioarele goale. Este educatoare la o grădiniţă, unde le predă copiilor arte, şi un artist independent. Piesa „Can't take my eyes of you“, i-a cucerit pe reprezentanţii sexului puternic din juriu, Smiley, Moga şi Tudor Chirilă, cel din urmă fiind norocosul cu care săsoaica a ales să meargă mai departe în competiţie.


Petra Acker FOTO Facebook/ Vocea României

Lucian Colareza are 26 de ani şi este din Constanţa. A terminat Şcoala Populară de Arte şi Conservatorul şi se declară un adevărat „Don Juan, care vrea să cucerească orice fată“. În urmă cu doi ani a concertat la Sala Palatului din Bucureşti, unde a făcut cunoştinţă cu idoul său, cântăreţul David Bisbal.

Un cuceritor până la capăt, Lucian a cântat „Historia de un amor“, iar Moga, Chirilă şi, mai ales Loredana, care l-a descris drept „latino lover-ul perfct“, s-au „îndrăgostit“ iremediabil de el.

„Un besos a todos/ Un sărut pentru toţi“ a spus Lucian în loc de mulţumesc şi a oferit, în direct, o lecţie de spanioă, o limbă pe care o vorbşte perfect, deşi este român 100%. Un „Don Juan“ în toată regula, după cum spuneam şi mai devreme, Lucian şi-a încrediţat soarta în mâinile frumoasei Loredana Groza, cu care îşi doreşte să realizeze un duet.

Lucian Colareza FOTO Pro TV/Facebook

„Vocea României“ a continuat în ritmuri latino cu Florin Blaj, un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Bacău. Florin este profesor de canto, iar vineri seară a interpretat piesa „Balada Balada“ pentru soţia sa, cea de-a doua sărbătorită a serii.

Deşi a rămas numai cu patru degete în urma unui accident nefericit, Florin este optimist şi spune că „pentru a deveni Vocea României nu ai nevoie de cinci degete, nici măcăr de patru, ci doar de două“. Florin Blaj nu a mers mai departe, însă Loredana, care îl cunoştea de pe vremea comunismului, a regretat că nu s-a întors.

Maria Şimandi, în vârstă de 17 ani, este „vecina“ lui Marius Moga, (care e din Alba-Iulia – n.r.) din Aiud. Eleva la Liceul de Muzică şi Arte a venit la „Vocea României“ însoţită de mama şi mătuşa sa. Pe lângă muzică, Maria se pricepe şi la desen, iar cele două talente le-a moştenit de la tatăl său, care a decedat când aceasta avea numai 11 ani. „Dacă tata ar vedea unde am ajuns, ar fi exrtraordinar de mândru“, a spus Maria, vizibil emoţionată.

Piesa „Chasing Pavements“, cântată în variantă acustică, i-a făcut pe cei patru antrenori să se întoarcă aprope simultan. Timbrul aparte şi interpretarea aproape perfectă l-au făcut pe Smiley să declare că „Maria simte cu totul altfel muzica“. Fata s-a lăsat convinsă de farmecele artistului, aşa că a ales să meargă mai departe alături de cel „a cărui piesă nu se aude niciodată la radio“, adică Smiley.

Cei opt concurenţi care au reuşit să impresioneze juriul prin voce şi atitudine vineri seară sunt: Ivana Farc, Petra Acker, Ana Maria Andrei (echipa lui Tudor Chirilă), Mircea Eugen Graur, Maria Şimandi, Vladimir Pocorschi (echipa lui Smiley), Andreea Bărăceanu (echipa lui Marius Moga) şi Lucian Holareza (echipa Loredanei Groza).

Astfel, după primele două episoade din noul sezon „Vocea României”, echipa lui Marius Moga este compusă din patru concurenţi - Andreea Bărăceanu, Marina Velle, Alexandru Bunhez şi Ioan Bîgea, iar Loredana a promis că-i va învăţa muzică pe Lucian Colareza, Florin Răduţă şi Ilinca Băcilă. Vladimir Pocorschi, Maria Şimandi, Ana Maria Georgescu, Mircea Constantin Graur şi Alin Ghiorgişan au trecut de partea lui Smiley, iar Ivana Farc, Petra Acker, Ana Maria Andrei şi Oana Iulia Ferchiu au ales să meargă mai departe alături de Tudor Chirilă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: