Vloggeriţa Ruxi, despre cazul Alexandru „Colo“ Bălan: „Este mentalitatea per ansamblu a acestei ţări“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vloggeriţa RUX FOTO ruxandruxi.ro
Vloggeriţa RUX FOTO ruxandruxi.ro

Comedianta şi vloggeriţa Ruxi a comentat afirmaţiile făcute de colegul ei de online, Alexandu „Colo“ Bălan, potrivit cărora minorele care se îmbracă sumar „merită să fie violate pe stradă“.

Vloggerul Colo, care are peste 800 de mii de abonaţi pe canalul său de Youtube, a descris în amănunt, într-un live stream, cum ar viola fetele minore care se îmbracă „prea sumar“. În urma declaraţiilor sale, Poliţia Capitalei s-a autosesizat şi a anunţat că îl anchetează pe tânărul de 28 de ani.

Vloggeriţa Ruxi, cunoscută din proiectul LikeOne, a comentat cazul şi a mărturisit că părerile lui Colo sunt împărtăşite de mulţi alţi români, ba chiar ar fi „mentalitatea per ansamblu a acestei ţări“. 

Ceea ce se întâmplă acum cu filmuleţul care circulă zilele astea e înfiorător. Eu nu-i înţeleg pe părinţii care văd ce se întâmplă în spaţiul virtual şi nu iau măsuri. Nu se duc să verifice telefoanele copiilor, să vadă ce urmăresc ei sau pe cine urmăresc, să vadă ce fac.

Ceea ce a spus el legat de femei, că trebuie agresate doar pentru că se îmbracă în pantaloni scurţi sau ce mai purtăm noi uneori este o mentalitate pe care nu am auzit-o doar la el. Este mentalitatea per ansamblu a acestei ţări. Cumva, reacţii de genul mai vin şi din partea femeilor, cum că femeia trebuie pedepsită pentru orice greşeală morală. Asta e ciudat. Cred că o femeie, dacă ar omorî pe cineva, n-ar fi aşa o problemă, dar dacă se poartă cu pantaloni scurţi, s-a terminat lumea“, a declarat vloggeriţa pentru Libertatea.

Ruxi a mărturisit că nu crede că lucrurile se vor schimba în viitorul apropiat, însă speră ca, prin postările pe care le face pe reţelele de socializare, să le înveţe pe adolescente să-şi ceară drepturile, dar mai ales să înveţe să se proteje. 

„Tot ce pot eu să fac şi încerc să fac este să ofer informaţii care să educe. Poate nu te protejează legea, nu te protejează societatea, dar să învăţăm să ne protejăm singure. Din păcate, în momentul de faţă asta e singura soluţie. Să ştim cum să ne ferim, ca fete. Dacă mergem pe stradă şi vedem o gaşcă de băieţi, să traversăm strada. Ştiu că sună atât de trist, dar asta e realitatea (...). Sunt bărbaţi maturi, în toată firea, de 40-50 de ani, care sunt şi ei taţi la rândul lor, zic de fete minore că şi-o merită, că şi-o cer. Toţi se aşteaptă ca un copil de 14 ani să aibă raţionament, când ei sunt cei maturi. Nu. Cei maturi ar trebui să ştie că nu e OK să se uite sau se atingă de un copil de 14 ani“, a mai spus vloggeriţa, potrivit sursei citate.

Vloggeriţa RUX FOTO ruxandruxi.ro

image
TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite