„Visuri la cheie“: casa veche de 150 de ani în care locuieşte o pictoriţă în scaun cu rotile, renovată de echipa emisiunii

„Visuri la cheie“: casa veche de 150 de ani în care locuieşte o pictoriţă în scaun cu rotile, renovată de echipa emisiunii

Dara, o pictoriţă imobilizată în scaunul cu rotile, a primit o casă complet renovată FOTO Pro TV

Dragoş Bucur, Alina Vîlcu, Adela Pârvu, Andrei Samoil şi Dragoş Isăcescu au renovat o casă săsească, veche de 150 de ani, în care trăieşte Daria, o tânără în scaun cu rotile, cu un vis, acela de a picta.

O familie extraordinară, cu o poveste de viaţă impresionantă şi o casă distrusă, a primit ajutorul echipei „Visuri la cheie“, care le-a oferit o renovare de vis a casei. Doar două săptămâni au avut la dispoziţie Dragoş Bucur, Alina Vîlcu, Adela Pârvu, Andrei Samoil şi Dragoş Isăcescu pentru a reface complet locuinţa şi a aduce zâmbetul pe buze familiei Boboc din localitatea Cincsor, judeţul Braşov.

O pictoriţă ambiţioasă

Ana, Florin şi fiica lor, Dara, sunt trei oameni curajoşi, care nu s-au lăsat doborâţi de greutăţile vieţii. Problemele lor au început în urmă cu nouă ani, când Dara a început să aibă probleme grave de sănătate. Iniţial a fost diagnosticată cu o boală genetică rară, Strumpell Lorrain.  Apoi au urmat alte diagnostice precum Lyme sau Scleroză Laterală Amiotrofică. La circa opt ani de la începerea investigaţiilor, nu se cunoaşte cauza bolii. Cu toate aceste greutăţi, Dara nu a încetat să spere şi să creadă în visul ei: acela de a picta. Din 2014, fata este pictor şi membru stagiar in cadrul Uniunii Artiştilor Plastici. Pictura o face fericită şi se refugiază de fiecare dată în atelierul ei plin de culori. Din păcate, familia se descurcă destul de greu, iar veniturile lunare sunt extrem de mici. Situaţia în care se află în momentul de faţă nu le permite să se gândească la vreo renovare a casei, chiar daca sunt multe aspecte ce necesită îmbunătăţiri. Se descurcă cum pot, însă pentru Dara îşi doresc să-i poată oferi un spaţiu mai confortabil în care să picteze în voie şi să se poată deplasa cu uşurinţă chiar şi în scaunul cu rotile.

În concediu după 25 de ani

Echipa „Visuri la cheie“ i-a surprins pe cei trei în momentul în care a ajuns la poarta casei lor şi le-a readus zâmbetul pe buze. Au vizitat casa împreună, iar Ana, Florin şi Dara, care nu mai fuseseră într-un concediu de 25 de ani, au plecat într-o vacanţă în Deltă şi au făcut, împreună cu Dragoş Bucur, o excursie de neuitat pe munte.

FOTO Pro TV

În timp ce familia Boboc descoperea minunile Deltei, zeci de constructori şi voluntari au renovat locuinţa veche de 150 de ani, care a însemnat o adevărată provocare pentru toată echipa. Alina, Adela, Andrei şi Dragoş Isăcescu şi-au dorit să păstreze cât mai multe lucruri, pe care le-au recondiţionat, astfel încât să prindă viaţă şi să le pună în evidenţă.

Echipa a muncit zi şi noapte pentru a împlini acest vis şi a reuşit să renoveze complet superba casă tradiţională săsească. Arhitecţii au adus obiecte vechi care merg foarte bine lângă cele noi, uşile pictate de tatăl Darei au fost refolosite în diverse alte moduri, iar o parte din mobilier a fost recondiţionată. Dacă Alina şi Andrei s-au ocupat de interiorul casei, Adela şi Dragoş Isăcescu au avut grijă ca spaţiul verde şi grădina să fie excelent amenajate. Acum, în curte există un foişor, grătar, un gazon impecabil şi o bucătărie de vară, toate înfrumuseţate de câteva decoraţiuni realizate şi pictate de Adela Pârvu. Şi atelierul Darei a fost refăcut, iar Andrei a păstrat din vechiul loc doar trei elemente pe care le-a reinterpretat: şemineul, peretele de cărămidă şi biblioteca plină de cărţi. Toate camerele sunt mari, spaţioase, pline de lumină şi cu elemente definitorii pentru familia Boboc.

FOTO Pro TV

Totul a fost gândit în cel mai mic detaliu, pentru a-i uşura viaţa Darei şi a-i da acesteia spaţiul de care are nevoie. În premieră, echipa Visuri la cheie a realizat un lift, care o va ajuta de acum înainte pe fată să ajungă în casă fără efort.

Timp de două săptămâni, cei patru arhitecţi împreună cu Dragoş Bucur, constructori şi voluntari au lucrat pentru a împlini un vis şi a aduce cât mai multă bucurie în casa şi în sufletul unei familii greu încercate de viaţă. Când s-au întors în Cincsor, Ana, Florin şi Dara au redescoperit locul în care trăiesc de o viaţă, care acum le-a depăşit toate aşteptările. Cei trei au fost impresionaţi de toată munca echipei şi, printre lacrimi, au mulţumit pentru acest dar la care nu mai îndrăzneau să spere.

FOTO Pro TV

Şi, pentru că Dara este o pictoriţă extrem de talentată, Dragoş Bucur împreună cu una dintre prietenele fetei au organizat în curte un vernisaj cu toate picturile ei, la care au fost invitaţi oameni din zonă, care au vrut să o cunoască, vecini şi prieteni apropiaţi. A fost un moment extraordinar, care va rămâne în sufletul familiei Boboc.

„Visuri la cheie“, în topul preferinţelor telespectatorilor

Pe întreaga durată de difuzare, 20:30 - 22:29, la nivel naţional, peste 1.8 milioane de telespectatori au trăit emoţia unui vis împlinit, iar în minutul de maximă audienţă, de la 20:52, emisiunea „Visuri la cheie“ a reuşit să aducă în faţa televizoarelor aproape 2.3 milioane de români.

Cea de-a cincea ediţie a noului sezon „Visuri la cheie“ a fost lider de audienţă pe toate categoriile de public şi a înregistrat 12.6 puncte de rating şi 31.5% share pe segmentul publicului comercial, cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, de trei ori mai mult decât postul de televiziune clasat pe locul doi, care a obţinut 4.2 puncte de rating şi 10.4% share.

Miercurea viitoare, de la 20:30, „Visuri la cheie“ revine cu o nouă poveste incredibilă, cu oameni optimişti şi frumoşi, care nu au încetat niciodată să spere şi cu o renovare spectaculoasă, realizată în timp record.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: