VIDEO Cine este Tiberiu Albu, câştigătorul finalei „Vocea României“

VIDEO Cine este Tiberiu Albu, câştigătorul finalei „Vocea României“

Tiberiu Albu FOTO ProTV

Tiberiu Albu, elevul lui Tudor Chirilă, a fost desemnat „Vocea României“ în al patrulea sezon al show-ului de la Pro TV, devenind astfel prima voce rock care câştigă râvnitul trofeu şi premiul în valoare de 100.000 de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tudor Chirilă a reuşit să-şi ţină promisiunea: „Vocea României“ este rock. Tiberiu Albu (22 de ani) a câştigat „Vocea României“ datorită voturilor telespectatorilor, pe care i-a cucerit cu o serie de interpretări rock de excepţie.
 
Victoria tânărului marchează o premieră, fiind singura voce rock care câştigă show-ul de la Pro TV, dar şi un motiv de bucurie pentru solistul trupei Vama care se află pentru prima dată în postura de membru al juriului unui talent-show şi a reuşit să-şi atingă scopul: promovarea muzicii rock şi pop-rock în România. Amintim că iniţial câştigătorul l-a ales drept antrenor pe Smiley, însă, după ce acesta din urmă a renunţat la el în favoarea lui Vladimir Pocorschi, Tibi a fost salvat de Chirilă. De altfel, întrebat într-un interviu care a fost cel mai greu moment din cadrul emisiunii, Tibi a răspuns: „Când Smiley l-a ales pe Vladimir Pocorschi, iar eu am rămas câteva secunde în afara show-ului până când am fost salvat de Tudor.“
 
La aflarea veştii că este marele câştigător, Tibi a izbucnit în lacrimi şi a avut nevoie de câteva minute pentru a-şi potoli emoţiile: „Vă mulţumesc! Vă mulţumesc! Vă mulţumesc nespus de mult că mi-aţi fost aproape în tot acest timp, sunt extraordinar de fericit şi sper să ne vedem în continuare.“ El intenţionează să investească premiul de 100.000 de euro în muzică, „evident, chitară bună, home studio, toate cele ce mă pot ajuta să-mi continui drumul pe care l-am ales.“

Tiberiu Albu, în marea finală „Vocea României“ FOTO Pro TV
 
Imediat după ce a coborât de pe scenă cu trofeul „Vocea României“ în mână, Tiberiu a declarat: „A fost un moment în care credeam că visez. Încă nu m-am trezit. Sper ca mâine dimineaţă să mă trezesc cu bucuria experienţei de azi. La Vocea României am realizat că imaginea are un rol foarte important, felul în care vorbeşti, cum te prezinţi. Este prima oară când am văzut o evoluţie personală atât de palpabilă. Sper să pot să să fiu un om dinamic şi să continui cariera pe care am început-o.“ 
 
În ultimul act de la „Vocea României“, Tibi a oferit trei momente care i-au pus în valoare atât vocea puternică, dar şi latura sensibilă, unul dintre cele mai bune fiind duetul cu soprana Irina Baianţ, alături de care a cântat „The Phantom of the Opera“, interpretare completată de jocul actoricesc dramatic. 
 
De asemenea, Tiberiu a fost aplaudat şi ovaţionat minute în şir pentru interpretarea piesei „Stairway to Heaven“, de la Led Zeppelin. „Ştiţi care e frumuseţea la Vocea României? Vine un om total anonim, nu-l ştie nimeni, la început nu-l aplaudă nimeni, ajunge în finală, ridică o sală întreagă în picioare, ridică o ţară întreagă în picioare şi devine un simbol al unei generaţii. Asta este frumuseţea de la Vocea României“, a explicat Smiley, impresionat de efectul pe care vocea lui Tibi îl are asupra publicului. 
 
Tiberiu Albu, alături de Tudor Chirilă FOTO Pro TV
 
„Băiatul ăsta are 22 de ani, este Prâslea de la Vocea României. Nu a avut nicio legătură cu muzica, spre deosebire de ceilalţi concurenţi, el e băiatul cu chitara venit de la Orăştie. Discreţia lui este absolut uluitoare, iar povestea lui de viaţă nu o veţi şti niciodată, pentru că el a ales ca doar vocea lui să conteze în acest concurs. Vreau să-ţi mulţumesc pentru caracter şi pentru discreţie. Indiferent dacă vei câştiga sau nu, mie mi-ai dat o lecţie de viaţă, şi mi-aş fi dorit ca la 22 de ani să fiu ca tine“, a declarat şi Tudor Chirilă. 
 
Povestea lui Tiberiu
 
Născut în Orăştie, Tiberiu Albu este student la Facultatea de Sport din Timişoara, iar talentul muzical i-a fost descoperit de tatăl lui, care l-a încurajat să urmeze această cale. Tânărul cântă la chitară şi muzica rock ocupă un loc special în viaţa sa. Deşi nu a urmat cursuri de canto niciodată, talentul său fiind nativ şi cultivat prin muncă şi determinare, Tibi a făcut show pe scena de la „Vocea României“ cu melodii precum „Born to be Wild“, a trupei Steppenwolf, şi „Shook Me All Night“, semnată de AC/DC.
 
Cu toate că Tiberiu are o voce catalogată de mulţi drept una dintre cele mai bune ale genului rock, auzite în România, tânărul a mărturisit că nu a luat nicio lecţie de canto până acum. „Nu mă aşteptam să mă voteze publicul. Sunt surprins şi o să vă arăt totul. Am mult mai multe de arătat“, a declarat Tiberiu.
 
Cel care făcea senzaţie la audiţiile pe nevăzute cu piesa „I Love Rock'n' Roll” şi care a continuat să zguduie scena cu alte piese hard rock, cum ar fi „Rock and roll“-ul celor de la Led Zeppelin sau „Dream On“, de la Aerosmith, a devenit un fenomen pe reţelele sociale, reuşind să-i facă pe rockerii din ţară să urmărească emisiunea doar de dragul lui.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările