VIDEO Realitatea TV s-a închis oficial: ultimul minut de emisie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Paginademedia.ro
FOTO Paginademedia.ro

Realitatea TV s-a închis oficial şi a devenit asfel primul post de ştiri din România care îşi încetează emisia după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) nu i-a putut prelungi licenţa în lipsa documentelor necesare.

Realitatea TV, prima televiziune de ştiri din România, lansată în 2001, şi-a încetat oficial emisia miercuri, 30 octombrie, la ora 00.00, după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) nu i-a putut prelungi licenţa în lipsa documentelor necesare. Principalii operatori de cablu din România, RCS-Digi şi UPC, au băgat miră în locul postului de ştiri. 

Emisia a fost întreruptă brusc pentru telespectatorii care urmăreau postul prin cablu, în timp ce programul a continuat pe Realitatea Plus.

Emisia Realitatea TV s-a mutat pe Realitatea Plus, dezavantajul fiind însă că aceasta din urmă nu este în lista must carry şi nu se află în grilele tuturor cabliştilor. În prezent, Realitatea Plus, deţinută tot de Cozmin Guşă, se vede pe câteva reţele locale şi pe internet, însă această televiziune nu are, deocamdată, semnate contracte de distribuţie cu companiile de cablu.

„Trei foşti angajaţi ai postului au votat pentru închiderea Realităţii“, a spus Edward Pastia, director editorial Realitatea TV, prezent în studio, în ultima transmisiune live din studiourile televiziunii. „Din punctul meu de vedere vom fi Realitatea şi de la ora 00“, a spus Pastia.

Paginademedia.ro a publicat ultimul minut de emisie Realitatea TV, surprins pe UPC. 

   

„Realitatea TV, istoria se încheie“, au titrat jurnaliştii pe ecranul ultimei ore de emisie. 

În ultima zi de emisie, patronul televiziunii, Cozmin Guşă, a fost invitat şi moderator pentru mai bine de două ore, timp în care a pomenit de zeci de ori de „statul paralel“, sintagmă celebră printre social-democraţi, cărora Guşă li s-a alăturat recent. 

Membrii CNA au analizat cererea de prelungire a licenţei Realitatea TV, post lansat în 2001, însă au votat împotrivă întrucât societatea care operează televiziunea nu a depus documentaţia necesară. 

Concret, din cauza faptului că Realitatea Media, aflată în insolvenţă de opt ani, nu are un plan de reorganizare aprobat, nu a putut depune certificatul fiscal necesar prelungirii licenţei audiovizuale. 

Au fost doar patru voturi pentru prelungirea licenţei, din cei zece membri prezenţi, deşi era nevoie de cel puţin şase pentru ca cererea să fie admisă. Dorina Rusu, Cristina Pocora, Alex Kocsis şi Răsvan Popescu au fost pentru. Împotrivă au fost Monica Gubernat, Ramona Sorescu, Nicolaie Bălaşa, Gabriel Tufeanu şi Radu Herjeu. Orsolya Borsos s-a abţinut. 

Închiderea Realitatea TV vine la doar o zi după ce patronul Cozmin Guşă a revenit în PSD

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite