VIDEO Înşelătorie marca „Vreau să sune telefonul“, în vreme de criză: „Pe unde umblaţi? De ce nu staţi acasă să sunaţi?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adela Lupşe este prezentatoarea programului TV „Câştigaţi acum“ FOTO Paginademedia.ro
Adela Lupşe este prezentatoarea programului TV „Câştigaţi acum“ FOTO Paginademedia.ro

Adela Lupşe, „isterica de la TV“, cunoscută pentru „Vreau să sune telefonul“, un program care se desfăşoară pe postul Etno TV, îi îndeamnă pe oameni, în vreme de criză, să stea acasă să sune pentru a răspunde la concurs, însă totul s-a dovedit a fi o înşelătorie pentru a genera apeluri suprataxate.

Paginademedia.ro a sesizat o înşelătorie în cadrul emisiunii cunoscute ca „Vreau să sune telefonul“, de la Etno TV, „Câştigaţi acum“.

Sursa citată a descris pe larg mecanismul: pe ecran apare un „concurs“ al cărei soluţii este extrem de uşoară, oraşele care trebuie să fie numite citindu-se cu uşurinţă pe ecran, însă totuşi, nu sună nimeni. Pe ecran este afişat un număr de telefon şi nu se aduce vorba despre vreo taxă suplimentară. În realitate însă, atunci când suni la numărul de telefon de pe ecran, o voce direcţionează către alt număr: „Pentru a participa, sunaţi la 1204. Repet: sunaţi la 1204.“

Ulterior, sunând la 1204, o voce spune „Aţi sunat la Câştigaţi acum. Costul apelului este de 1 euro plus TVA. Puteţi participa dacă aţi împlini vârsta de 18 ani“, iar apoi telefonul se închide.

Aşa se explică de ce în intervalul monitorizat de Paginademedia.ro (14.30-15.00), nimeni nu a fost în direct, în timp ce Adela Lupşe, prezentatoarea, nu a precizat nicio secundă, că este vorba de apeluri cu suprataxă şi nici cum pot oamenii să intre în direct. 

Din contră, în ultima ediţie, Adela Lupşe profită de contextul epidemiei de coronavirus, care obligă oamenii să stea în case, şi s-a agitat ţipând din platou de mai multe ori: „Ce faceţi? Staţi acasă! Pe unde umblaţi? Ce se întâmplă cu voi? De ce nu staţi acasă ca să sunaţi?“. 

Mesajele transmise de prezentatoare au fost adaptate situaţiei de urgenţă: „Am 2.000 de lei premiu! 2.000 de lei! E un salariu, pe o lună, în România! Vreţi să vă arăt eu soluţia? Mai ales că mulţi dintre voi poate nu mai lucrează o lună! Nu v-ar fi OK ca un salariu să vă vină aşa în buzunar?“.

„Păcălelile TV“, semnalate, de-a lungul timpului, de Paginademedia.ro, rulează la televizor de foarte mulţi ani, în diverse forme. Periodic, CNA le-a penalizat, însă mereu au revenit, cu  un alt regulament şi mod de funcţionare.

   

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite