Victor Ciutacu pleacă de la Antena 3 la RTV: „Pentru mine contează libertatea de exprimare, indiferent de afinităţile politice“

Victor
Ciutacu pleacă de la Antena 3 la RTV: „Pentru mine contează libertatea de exprimare, indiferent de afinităţile politice“

Jurnalistul a luat o decizie radicală în cariera sa.

Realizatorul emisiunii „Vorbe grele“ de la Antena 3 părăseşte postul de ştiri al lui Dan Voiculescu tocmai în favoarea „inamicilor“ de la RTV, post patronat de Sebastian Ghiţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am luat decizia de a părăsi trustul Intact şi de a renunţa la «Jurnalul Naţional» după ce am primit mai multe propuneri de la România TV, unde voi prezenta o emisiune, cu teme, preponderent, politice. Nu m-a deranjat nimic la trustul Intact, ei s-au purtat exemplar, mă duc să-mi fac treaba indiferent de afinităţile politice“, a declarat Victor Ciutacu pentru „Adevărul“.

Decizia sa este una curajoasă, mai ales din condiţiile rivalităţii dintre cele două posturi de televiziune. „Sunt conştient de critici, dar nu-mi pasă, pentru mine este mai importantă libertatea de exprimare. Am aceleaşi păreri politice, am rămas cu aceeaşi prieteni. Pentru mine contează să mă urmărească telespectatorii, chiar dacă plec de la un post de televiziune care este lider detaşat la unul inamic“, a mai explicat el.
 

Jurnalistul a dat această veste şi pe blogul său. „Se termină un ciclu profesional şi de viaţă. După aproape nouă ani (dintre care peste şase şi la tv), părăsesc Trustul Intact. A fost cel mai lung (şi cel mai plăcut) loc de muncă pe care l-am avut. Şi, în 20 de ani, am trecut prin câteva“, a scris fostul moderator al emisiunii „Vorbe Grele“ de la Antena 3.

„Nu e nici un scandal. Nu m-am certat cu nimeni, nu mustesc frustrările-n mine. N-aş avea nici un motiv serios să mă plâng şi chiar nu-s genul care să-şi caute motivaţie pentru autovictimizare. E o oportunitate de carieră căreia, după ani de refuzuri fără să mă bat cu pumnu-n piept, am decis să-i dau curs. E decizia mea, e viaţa mea, e responsabilitatea mea“, a continuat Ciutacu.

„Mă pricep la presă. Asta vreau să fac în continuare. Din păcate, presa scrisă e un capitol, aproape sigur, închis pentru mine. Am ales România TV, care – o, da! – m-a şi înjurat. Plec de la liderul autoritar la un aspirant, nu e prima oară când o iau de la zero. Mă voi vedea zilnic şi cu oameni care mă detestă. Nu mă interesează. Nu mă intimidează nici prezumtivele reacţii publice. Nu vreau dovezi de iubire. Nu candidez la Mister Olympia, n-am nevoie de sufragiile juriului. Prestez la relaţii cu publicul. Acel public care va alege să urmărească emisiunile mele. Sunt conştient de riscurile de imagine şi de carieră. Da-s băiat ambiţios“, a mai spus jurnalistul.

„E oportunitatea mea, e riscul meu, e decizia mea…“, a conchis el. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările