Vedetele Digimatinalului, Anca Dumitrescu şi Marius Pancu, iau cursuri de olărit

Vedetele Digimatinalului, Anca Dumitrescu şi Marius Pancu, iau cursuri de olărit

Chiar dacă ziua lor de muncă începe la 5 dimineaţa, Anca Dumitrescu şi Marius Pancu, prezentatorii Digimatinalului, şi-au făcut timp şi pentru noua lor pasiune, olăritul FOTO Digi24

Vedetele Digimatinalului, Anca Dumitrescu şi Marius Pancu, au ales să-şi petreacă timpul liber într-un mod inedit. Cei doi au luat primelor cursuri de olărit. Şi pentru că activitatea a fost una plăcută, Anca şi Marius s-au pus pe meşterit oale şi ulcioare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Chiar dacă ziua lor de muncă începe la 5 dimineaţa, Anca Dumitrescu şi Marius Pancu, prezentatorii Digimatinalului, emisiune difuzată de Digi24 de luni până vineri, de la 07:00 la 10:00, şi-au făcut timp şi pentru noua lor pasiune, olăritul.

În săptămâna dedicată Zilei Naţionale, săptămâna în care Digi24 spune istoria „Triumfului unei naţiuni“, Anca şi Marius şi-au petrecut o după-amiază într-un atelier de olărit. Şi pentru că amândoi simt româneşte, prezentatorii Digimatinalului s-au îmbrăcat în ii tradiţionale.

Marius Pancu şi-a achiziţionat de la Muzeul Ţăranului Român şi o ie veche de zeci de ani. „Cred că nu există nimic mai frumos decât să respecţi tradiţiile şi obiceiurile străvechi. Şi când puteam face asta mai bine decât acum, în prag de 1 Decembrie. Pentru noi a fost o experienţă incredibilă, să simţi ca din mîinile tale poate ieşi ceva atât de fascinant. Prima mea capodoperă a fost că am modelat propria mea ulcică de lut“, a mărturisit vedeta Digi24.

Marius Pancu FOTO Digi24

Colega lui, Anca Dumitrescu, nu s-a lasat mai prejos şi a reuşit ca, la finalul cursului de olărit, să plece acasă nu doar cu o figurină abstractă din lut, ci şi cu o vază tocmai bună pentru florile primite de la colegul său, Marius. „E drept nu e o capodopera, însă e hand made. A fost o experienţă inedită, ne-am distrat, mi-a plăcut să modelez lutul şi mi-am dat seama cât este de dificil de fapt să faci asta. Când vezi ce poate ieşi din mâinile tale, nici nu mai contează că te-ai murdărit de lut până la cot. Meşterii ceramişti merită toată aprecierea din lume pentru ceea ce reuşesc să facă şi pentru felul în care păstrează tradiţiile româneşti“, a spus Anca.

Anca Dumitrescu FOTO Digi24

Anca Dumitrescu şi Marius Pancu se pregătesc de Ziua Naţională, zi în care Digi24 difuzează jurnale speciale de ştiri dedicate Marii Uniri, parada militară din Bucureşti şi cea de la Alba Iulia, sute de transmisiuni în direct din întreaga ţară, ediţii speciale ale emisiunilor „Bonton“, „Ca-n filme“ şi „Din interior“, dar si transmisiuni în direct de la „Hanul lui Manuc“, unde Sanda Nicola şi Marius Tudosiei fac „unirea“ în bucate.

Ziua se încheie cu un maraton jurnalistic realizat de Cosmin Prelipceanu şi Adriana Nedelea. De la ora 20:00, la „Jurnalul de seară“, Digi24 uneşte întreaga ţară prin corespondenţele în direct ale reporterilor Digi24.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: