Valentin Jucan, despre „Românii au talent“: „A promovat comportamente care ţin de obsesii sexuale şi o crimă care a înlăcrimat juriul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Grigoriu, concurentul de la „Românii au talent“ care a ispăşit o pedeapsă de 12 ani pentru complicitate la crimă, i-a atras atenţia lui Valentin Jucan, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), care consideră inadmisibilă promovarea unor astfel de cazuri şi solicită instituţiei să se autosesizeze.

În ediţia de vineri, 27 martie, a emisiunii „Românii au talent“, difuzată de Pro TV, Andrei Grigoriu (30 de ani) a impresionat până la lacrimi juriul cu desenul său, dar mai ales cu povestea de viaţă, dezvăluind că a stat în închisoare 11 ani pentru că a tăinuit o crimă. În realitate, concurentul a fost complicele asasinului, după cum reiese din relatările de presă de la vremea respectivă, precum şi din mărturiile mamei victimei, care a acordat un interviu în emisiunea „Wow Biz“. Întreaga poveste a lui Andrei Grigoriu o puteţi citi aici. 

Valentin Jucan solicită autosesizarea CNA în cazul „Românii au talent“

Valentin Jucan, membru CNA, a declarat, pentru „Adevărul“, că în şedinţa de mâine, 2 aprilie, va solicita membrilor Consiliului autosesizarea instituţiei în legătură cu participarea şi promovarea lui Andrei Grigoriu în cadrul emisiunii „Românii au talent“, „persoană care a ispăşit o pedeapsă privativă de liberate ca urmare a complicităţii acestuia la crimă.“

„Voi cere ca postului Pro TV să îi fie solicitat un punct de vedere, iar Ministerului Justiţiei să ne pună la dispoziţie sentinţa prin care Andrei Grigoriu a fost condamnat la închisoare cu executare. De asemenea, voi solicita întocmirea unui raport de monitorizare pentru emisiunea menţionată“, a precizat Jucan pentru „Adevărul“.

„Românii au talent“: Comportamentul Mihaelei Rădulescu, inacceptabil

Acesta consideră că este inadmisibil ca astfel de cazuri să fie promovate, cu atât mai mult cu cât este vorba despre o emisiune care promovează talentele: „Legea audiovizualului, prin Codul de Reglementare a conţinutului audiovizual, prevede faptul că radiodifuzorii trebuie să fie responsabili atunci când aleg modelele pe care le promovează, ceea ce nu se întâmplă în cazul de faţă.“

Tot inacceptabile au fost şi reacţiile membrilor juriului, mai spune Jucan, precum şi comportamentul Mihaelei Rădulescu de-a lungul celor patru episoade difuzate până acum şi modul în care Pro TV tolerează aceste „derapaje severe de la moralitatatea publică“. 

„Consider că acest nou sezon al emisiunii «Românii au talent», până în acest moment, a promovat în spaţiul public comportamente care ţin de obsesii sexuale, dar şi un caz de crimă care a înlăcrimat juriul“, a mai subliniat Valentin Jucan. 

Deţinutului de la „Românii au talent“ i-au fost iertate toate păcatele

Andrei Grigoriu, de la Penitenciarul din Timişoara, care obţinuse eliberarea condiţionată în momentul preselecţiilor „Românii au talent“, s-a prezentat în faţa juriului pentru a-i mulţumi surorii sale în cuvinte şi în desene. Acesta şi-a spus povestea plângând, în timp ce a desenat chipul surorii lui, persoana care i-a fost alături în toată perioada de detenţie. Pavel Bartoş a fost emoţionat până la lacrimi atunci când a aflat că Andrei Grigoriu stă închis de mai bine de 12 ani, iar membrii juriului au avut aceeaşi reacţie la auzul poveştii concurentului. 

„Eu te-aş fi iertat pentru toate păcatele pentru că i-ai spus mulţumesc atât de frumos persoanei care ţi-a fost alături“, a spus Mihaela Rădulescu. „Am rămas fără cuvinte. Eşti foarte talentat, ar fi păcat ca un astfel de talent să se risipească“, l-a încurajat Andra. „E foarte important ca oamenii să încerce să nu greşească. Iar când o fac să înveţe ceva din greşelile lor“, l-a sfătuit şi Andi Moisescu. Membrii juriului l-au trimis mai departe, cu speranţa că se vor revedea cu acesta în libertate.

Totuşi, concurentul a spus doar jumătate de adevăr, ulterior dovedindu-se că, de fapt, Andrei Grigoriu a fost închis pentru complicitate. Până la momentul publicării acestui articol, Pro TV nu a oferit un punct de vedere, deci este incert dacă producătorii emisiunii „Românii au talent“ ştiau sau nu adevărul despre concurentul care a reuşit să treacă în etapa următoare a concursului. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite