Un tânăr rănit în Colectiv îşi spune povestea la X Factor: „Am două variante, să fiu relaxat şi să zâmbesc sau să fiu frustrat şi să plâng“

Un tânăr rănit în Colectiv îşi spune povestea la X Factor: „Am două variante, să fiu relaxat şi să zâmbesc sau să fiu frustrat şi să plâng“

Radu Mitrea se consideră un om norocos şi este hotărât să se dedice pasiunii de a cânta FOTO Antena 1

Antena 1 promite că debutul noului sezon „X Factor“ va fi unul emoţionant, printre concurenţii primei ediţii fiind şi un tânăr rănit în incendiul din clubul Colectiv. Băiatul vorbeşte despre recuperarea dificilă şi despre cum a reînvăţat să cânte la chitară, dar şi ce a învăţat după tragedie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Al şaptelea sezon al show-ului „X Factor“ va începe duminică, de la ora 20.00, când pe scenă va urca şi unul dintre supravieţuitorii incendiului din Colectiv.

După doi ani de la tragedia în care 64 de oameni şi-au pierdut viaţa, iar o altă victimă s-a sinucis în luna iulie a acestui an, victimele şi familiile lor încearcă să se vindece şi să-şi continue vieţile. 

Printre aceştia se numără şi Radu Mitrea, un bucureştean în vârstă de 23 de ani, care a decis să îşi urmeze pasiunea de a cânta după ce, spune el, i s-a oferit o nouă şansă la viaţă. 

Tânărul a apărut în faţa juriului format din Delia, Carla’s Dreams, Horia Brenciu şi Ştefan Bănică Jr., a cântat la chitară şi şi-a spus povestea. 

„Am ieşit într-o seară cu băieţii la o bere şi un concert. La un moment dat a început un incendiu din care am scăpat puţin cam şifonat. Mi-au ars ambele mâini, depindeam de cineva să mă hrănească, să merg la baie. Dar prin comparaţie cu cei care au fost acolo, eu am fost extraordinar de bine… Noroc, cred că asta a fost...“, a mărturisit Radu. 

Recuperarea nu a fost uşoară, iar dacă rănile fizice sunt acum în curs de vindecare, cele sufleteşti sunt încă deschise. „Pe mâini mi-au pus grefe cu piele de pe picioare. Am făcut recuperare, mi-am revenit şi acum sunt bine, sănătos şi foarte recunoscător că sunt aici şi că putem purta această conversaţie. La scurt timp după ce am fost externat, un prieten care rămăsese în spital a murit... Acela a fost al doilea punct critic pentru mine“, îşi aminteşte tânărul. 

Viaţa după Colectiv a presupus multe exerciţii de recuperare, dar şi conştiinţa faptului că i s-a oferit şansa la o nouă viaţă, aşa că încearcă să profite de ea cât poate de mult. 

„Dacă există un lucru pe care Colectiv l-a adus în viaţa mea, acela a fost un dram de pozitivitate. Am învăţat să mă bucur mai mult de momente, pentru că viaţa e scurtă... Am două variante, să fiu relaxat şi să zâmbesc sau să fiu frustrat şi să plâng...“, crede Radu.

Băiatul a povestit şi cum a învăţat din nou să cânte la chitară: „Nu mi-a luat foarte mult să învăţ să cânt din nou, ci mai degrabă să îmi conving mâinile să facă ce vreau eu. Imediat după ce m-am reapucat să cânt la chitară, au început să mă doară încheieturile, mă durea chiar mai tare decât când am învăţat prima dată.“ 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: