Doamna Irina Radu este doar lapte şi miere. Este necondiţionat de acord cu orice bărbat. Cu condiţia ca bărbatul în cauză  să îi fie şef şi să deţină funcţia de preşedinte-director general al S.R.T.V. Loc în care distinsa şi calina doamnă şi-a început cariera de teleastă în urmă cu vreo 24 de ani. Loc în care, după un tur consistent prin alte televiziuni, Irinuca a revenit acum vreo trei-patru ani. Desigur, pe bază de concurs de împrejurări, pe vremea când, El, Bărbatul, răspundea la numele de Alexandru Lăzescu.

După ce dl. Lăzescu nu a mai fost Bărbat fiindcă a fost debarcat şi trimis la plimbare de Parlament, adică la revista 22, fără să fie întrebat cum se face că în vremea mandatului său, situaţia financiară a TVR s-a degradat vertiginos, doamna Radu s-a adaptat rapid cerinţelor noului Bărbat pe nume Elwis Claudiu Săftoiu.

Atunci Irina Radu a dat un concurs şi a devenit ceva ce ar fi echivalentul directorul de programe al TVR. A fost necondiţionat de acord cu toate deciziile şi fanteziile noului Bărbat, adică ale vajnicului Elwis. A emis panseul că TVR nu trebuie nicidecum să facă educaţie, ci are misiunea de a face lumea să râdă, să cânte, să danseze. Le-a rechemat în consecinţă şi la sugestia Bărbatului în serviciu pe cvasi-uitatele Andreea Marin şi Ramona Bădescu. Le-a propus acestora reanimarea unor emisiuni demult lipsite de orice vlagă şi, împreună cu noul Adonis din viaţa ei profesională, a fost de acord cu onorariile urieşeşti plătite celor două dive reanimate. Şi ca Paradisul teveristic să rămână tot Paradis, aceeaşi doamna Irina Radu a aplaudat delicat şi surâzător murdarul program estival de anul trecut intitulat Vara pe val. În acest din urmă caz, Bărbatul a fost unul la pătrat şi s-a chemat nu numai Elwis, ci şi Cristi. Cristi, adică Cristian Zgabercea, acum vreo 20 de ani un operator de mâna a cincea prin TVR, devenit mai încolo un apropiat şi schimbător de pamperşi al celebrului constănţean penal, al adormitului prin intersecţii Nicuşor Constantinescu.  Că doar Cristi a fost promovat cu ajutorul politic al lui Nicuşor producător general în TVR. Adică un fel de director general executiv.

Nici Bărbatul Elwis nu a avut  viaţă prea lungă în TVR şi a demisionat în decembrie 2013, cu o oră înainte de a fi demis. În vreme ce Elwis s-a recalificat în vorbete liberal pe la Realitatea tv şi România tv, Irinuca noastră s-a adaptat rapid cerinţelor şi viziunii strategice fără viziune şi defectivă de orice strategie reală a noului Bărbat pe nume Stelian Tănase. Din adepta unei grile baroce, cu costuri masive dar cu audienţe minime, Irina Radu a devenit principala partizană a grilei cu costuri minime însă cu acelaşi interes zero impusă de Bărbatul Stelică. Costurile nu au fost totuşi chiar atât de reduse precum au fost aproximate fiindcă noua grilă a adus cu sine onorarii babane acordate amicilor şi amicelor noului Bărbat, plus despăgubiri consistente plătite divei ultragiate Andreea Marin.

Audienţa TVR s-a prăbuşit încă şi mai tare. Atât de tare încât concurează cu aceea a Canalului Disney, după cum a spus acum vreo 24 de ore un alt Bărbat cu care Irina Radu iarăşi a fost în consens. Putea ea oare să fie altfel când Bărbatul se cheamă maiestuos Georgică, e parlamentar al puterii şi preşedintele Comisiei de Cultură din Senatul României? Nu putea. Dar nici infidelă nu îi putea deveni Bărbatului Stelică care, orişicât, e şeful ei direct. Şi pe care îl ajută, din punct de vedere “teoretic şi practic ” nu doar să îşi vadă visele editoriale împlinite, deşi ele i-au cam fost  cenzurate de Consiliul de Administraţie al TVR.  Bărbatul acum în vigoare şi în fotoliu de PDG are de îndeplinit obligaţii faţă de PSD şi de Victor Ponta. Entităţi ce l-au făcut om şi care l-au trimis să aducă cu totul pe butuci TVR. Drept pentru care el, Bărbatul, vrea să ciuntească Telejurnalul de la ora 20, să fure startul campaniei electorale şi să îi blagoslovească pe puţinii telespectatori în viaţă ai TVR cu un talk –show de vreo 90 de minute, orientat politic cum se cuvine şi moderat de un anume Sorin Avram, adus pentru aceasta tocmai de la Suceava.

Probabil că, drept mulţumire pentru ajutorul acordat, Bărbatul şi-a amintit de înclinaţiile râzăreţe ale Irinei şi s-a gândit să i le satisfacă cu ajutorul lui Dragoş Pătraru, importat de TVR după ce a fost concediat de la Televiziunea lui Sebi Ghiţă. Netelegenicului Dragoş îi revine misiunea istorică de a concura cu Mircea Badea ori cu Radu Banciu. Exact de această concurenţă avea nevoie Televiziunea Română! E de aşteptat ca unicul telespectator al lui Dragoş să fie Irina Radu.

TVR e o televiziune care, în ciuda cameleonismului desăvârşit şi a aspiraţiile de armonie ale Irinei Radu, se pregăteşte să îşi dea obştescul sfârşit. Un sfârşit de care, în viziunea Bărbatului, se fac vinovate sindicatele, adică angajaţii TVR, nu şefii acesteia. Nu Bărbaţii pe care, cel puţin în parte, i-a slujit Irina Radu Sfârşitul, conform Profetului Tănase, se va consuma cândva prin primăvară.  Bărbatul Stelică are şi o veste bună. Decesul nu va dura decât o lună. Învierea va fi una selectivă. Nu vor învia toţi, ci doar unii, adică cei devotaţi Partidului şi Bărbatului. Doar devotaţii vor repeta destinul lui Lazăr.

Pariez că ea, Irina Radu, şi-a achiziţionat deja un certificat de reînviere garantată. Ca doar nu degeaba a citit şi răscitit ea O scrisoare pierdută, s-a îndrăgostit de Ghiţă Pristanda, a memorat şi pune necondiţionat în practică celebra replică a acestuia Pupă-i în bot şi papă tot!