Un prezentator vedetă al BBC, acuzat de rasism după ce a publicat pe Twitter ironii la adresa fotbaliştilor senegalezi

Un prezentator vedetă al BBC, acuzat de rasism după ce a publicat pe Twitter ironii la adresa fotbaliştilor senegalezi

Alan Sugar, de la BBC, a fost criticat pentru nişte afirmaţii rasiste la adresa unor fotbalişti FOTO Getty Images

Alan Sugar, prezentator vedetă al postului BBC, a fost criticat dur cu apelative precum „rasist“, „imbecil“, „nenorocit“, miercuri, după ce a publicat un mesaj pe Twitter în care îi asemăna pe jucătorii echipei de fotbal a Senegalului cu vânzători ambulanţi de pe plaja Marbella, scrie AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Recunosc câţiva dintre aceşti băieţi de pe plaja Marbella. Băieţi descurcăreţi“, a scris el în mesaj, alăturând un montaj foto cu echipa Senegalului şi genţi şi ochelari de soare expuşi la vânzare pe un cearşaf, sugerând produse contrafăcute. 

După ce a fost publicat, mesajul prezentatorului emisiunii „The Apprentice“, care constă în alegerea unui candidat ideal pentru a fi angajat într-o companie, a suscitat reacţii negative pe reţelele sociale. 

„Un mesaj şocant, abject“, a criticat jurnalista de la BBC Babita Sharma.

„Este în special rasist“, a estimat şi actriţa Kelechi Okafor. Mesajul lui Alan Sugar, insistă ea, este construit pe stereotipuri rasiste prin care: 1- toţi oamenii de culoare se aseamănă, 2 - sunt săraci, 3 - nu se pot dezvolta din punct de vedere social". 

Atunci când polemicile s-au inflamat, prezentatorul a şters mesajul şi şi-a acuzat criticii că nu au umor. 

„Tocmai am citit reacţiile la mesajul meu amuzant despre băieţii de pe plaja Marbella... Pare să fi fost prost înţeles şi considerat ofensator de câteva persoane“, a notat el, înainte de a-şi prezenta scuze în alt mesaj. 

Alan Sugar, un om de afaceri care a fondat compania Amstrad, nu este la primul scandal: speculând o serie de acuzaţii antisemite apărute în Partidul Laburist, el a postat la începutul anului un alt montaj foto alăturându-l lui Hitler pe şeful laburiştilor, Jeremy Corbyn. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: