Un post de televiziune, amendă maximă de la CNA pentru reclame la leacuri care vindecă orice boală: „Decât l-am atins şi i-a trecut“

Un post de televiziune, amendă maximă de la CNA pentru reclame la leacuri care vindecă orice boală: „Decât l-am atins şi i-a trecut“

FOTO Pagina de Media

O televiziune a primit amenda maximă de la Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru pleiada de emisiuni şi programe de teleshopping în care prezentatorul postului promovează produse ce promit vindecarea miraculoasă a tuturor bolilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Televiziunea Estrada TV a primit amenda maximă, 200.000 de lei, de la CNA pentru ploaia de emisiuni/programe teleshopping ce promovează produse ce promit vindecarea tuturor bolilor, potrivit Pagina de Media. 
 
CNA a monitorizat, ca urmare a unor sesizări din partea unor telespectatori, mai multe emisiuni şi spoturi publicitare şi teleshopping, din perioada 1 - 15 iulie.
 
Este vorba despre producţii în care Stelian Fulga, „vedeta“ postului, promovează o serie de leacuri ce vindecă orice. 
 
Într-una dintre emisiunile sale, „Fabrica de sănătate“, Fulga prezintă o înşiruire de poveşti ale unor pacienţi vindecaţi de tot felul de boli, graţie tratamentelor recomandate de el. 
 
Stelian Fulga povesteşte, într-un discurs plin de greşeli gramaticale, de oameni bolnavi de cancer, oameni care au avut psoriazis, hipertensiune, diabet, hemoroizi, prostată, hernie de disc. 
 
 „Mai pun mâna pe câte o persoană, cum am pus pe ăla, alaltăieri, care avea un cancer la stomac şi nu îl mai durea şi eu zic, ai auzit Petre, decât l-am atins şi el cică, ştie ce-i faci. Ce? Deci ăştia care au dureri tari, şi decât le pun mâna şi iau mâna după ei şi face, cică: prietene, păi mental…“
 
„Eu cel mai bine dintre toate afecţiunile care le vindec este ciroza. Vin oameni cu ciroză, cu ascită, cu lichid (…) oameni care au burta aia mare. Să vedeţi, stimaţi telespectatori, în trei săptămâni cum nu le mai scoate apa absolut deloc din burtă.

Să vedeţi şi dvs. că, pur şi simplu, când se duce peste patru săptămâni, cinci săptămâni la doctor, că eu îi îndemn să facă un set de analize, cum am spus şi în săptămâna precedentă, la mine vin oamenii cu argumente de la doctor, vin câteodată cu dosare câteodată, îţi dau cuvântul meu de onoare, că spune, domnul Fulga, am dosar ca la miliţie, ştiţi, aşa gros,” sunt câteva dintre relatările „vedetei“ postului. 
 
Estrada TV nu e la prima amendă de anul acesta pentru aşa-zisele vindecări miraculoase. Postul a mai primit o amendă de 40.000 de lei în luna aprilie a acestui an, mai notează sursa citată. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: