Un nou sezon „Politică şi delicateţuri“ la TVR: Dinescu găteşte „urzici botezate în lapte“ pentru o moldoveancă aprigă

Un nou sezon „Politică şi delicateţuri“ la TVR: Dinescu găteşte „urzici botezate în lapte“ pentru o moldoveancă aprigă

Mircea Dinescu FOTO TVR

În deschiderea sezonului cu numărul 11 a emisiunii difuzate de TVR 1 „Politică şi delicateţuri“, pe 7 aprilie, ora 15.30, poetul Mircea Dinescu (68 de ani) încearcă să o impresioneze pe invitata lui.

„Politică şi delicateţuri“ revine cu un nou sezon, al unsprezecelea, la TVR 1 de duminică, 7 aprilie, la aceeaşi oră, 15.30. La început de sezon, în bucătăria lui Mircea Dinescu vine cunoscuta interpretă şi prezentatoare de televiziune Mirela Boureanu Vaida.
 
Şi cum primăvara şi-a intrat deja în drepturi, pe masa de lucru din bucătăria lui Dinescu au apărut urzicile, din care poetul, ajutat de invitata sa, prepară o mâncare pe cinste. Veselă şi pofticioasă, Mirela taie urzicile, gustă din ingredientele apetisante ba chiar şi puţin vin. 
 
După cum deja şi-a obişnuit telespectatorii, Dinescu prepară urzicile după o reţetă proprie, din care nu lipsesc sosul Bechamel, zeama de portocale sau dulceaţa de ardei iuţi, iar pentru ca usturoiul să nu se simtă prea puternic în mâncare, alege să îl fiarbă în coajă. Mirela e surprinsă de maniera relaxată de a găti a poetului şi încântată de trucurile pe care le-a aflat. Mâncarea de urzici cere şi câteva ouă româneşti, ceva ceapă caramelizată şi o mămăligă straşnică, iar poetul se conformează. 
 
Mircea Dinescu şi Mirela Vaida FOTO TVR
 
În cramă, cei doi, gazdă şi invitată, trec şi prin politică, ciocnesc un pahar cu vin şi ascultă muzica lui Constantin Lătăreţu. Şi pentru că acolo unde e muzică, dans şi voie bună e şi ea, după cum mărturiseşte cu umor Mirela, şi în ciuda sarcinii avansate care i-ar fi putut îngreuna mişcările, moldoveanca se ridică de pe scaun şi cântă cu lăutarii, spre deliciul tuturor celor prezenţi. 
 
FOTO TVR
 
Mirela Boureanu Vaida s-a născut pe 16 martie 1982, la Târgu Frumos, judeţul Iaşi. Deşi a absolvit Liceul de Informatică Grigore C. Moisil din Iaşi şi Facultatea de Drept din Bucureşti, precum şi Institutul Diplomatic Român, specializarea Relaţii Internaţionale (în 2010), Mirela este, din 2007, solist vocal al Teatrului de Revistă Constantin Tănase din Capitală. 
 
A prezentat mai multe emisiuni de televiziune, a participat la festivaluri de teatru şi muzică uşoară, cea mai recentă fiind prezenţa în finala Eurovision România din februarie 2019, iar în prezent joacă rolul Donnei în musicalul „Mamma Mia“
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: