Un alt jurnalist de la Digi 24 şi-a dat demisia. Cum şi-a motivat decizia: „Nu are rost să mai stau, orice mi s-ar oferi în schimb“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul „România furată“a fost oprit de la Digi 24 în urmă cu câteva săptămâni
Proiectul „România furată“a fost oprit de la Digi 24 în urmă cu câteva săptămâni

Virgil Burlă, jurnalist al proiectului „România furată“, oprit în urmă cu câteva săptămâni de conducerea postului, a demisionat de la Digi 24.

După ce Dan Cristian Turturică (şeful site-ului digi24.ro), Laurenţiu Mihu (redactor-şef adjunct), Doru Cireaşă (redactor economic) şi Andreea Nicolae (politic) sunt jurnaliştii care au fost concediaţi de la Digi 24, după cum a relatat Pagina de Media, un alt jurnalist al televiziunii părăseşte postul. 

Virgil Burlă, jurnalist al proiectului „România furată“, care a fost oprit în urmă cu câteva săptămâni de conducerea postului, a demisionat. Într-o postare pe Facebook, Burlă îşi explică decizia:

„Începând cu data de 1 martie mi-am dat demisia de la Digi24. Oameni faini, profesionişti, le mulţumesc tuturor pentru că m-au suportat şi învăţat câte ceva. Odată cu sistarea, fără explicaţii, a difuzării emisiunii «România Furată», mi-am zis că nu are rost să mai stau, orice mi s-ar oferi în schimb“, a scris Virgil Burlă.

Jurnalistul a ţinut să menţioneze că „o să participe în continuare la protestele antiguvernamentale“ şi că va continua „să scrie liber împotriva a ceea ce nu i se pare normal că se întâmplă în ţară“. 

„Cu referire la ce ar trebui să facă sau să nu facă un jurnalist, teoria mea e veche. În primul rând, sunt cetăţean al acestei ţări şi în al doilea rând jurnalist. O să particip în continuare la protestele antiguvernamentale, o să scriu liber împotriva a ceea ce nu mi se pare normal că se întâmplă în ţara mea, o să militez în continuare, indiferent de consecinţe. Jurnalistul nu este un reportofon care înregistrează o prostie spusă de un politician şi o pune în pagină, cu ghilimele. Şi nici executantul perfect când un redactor-şef îi spune ce şi cum să scrie“, mai spune jurnalistul.

În aceste momente tulburi, imparţialitatea jurnalistică este o metodă facilă de a ignora faptul că împăratul este gol şi de a nu vedea pădurea din cauza copacilor. Unii m-au întrebat ce voi face în viitor. Pentru început o croazieră pe Mediterană, apoi vă anunţ eu, aici, frumos, cu link“, şi-a încheiat jurnalistul mesajul. 

Decizia lui Virgil Burlă vine după ce, la începutul lunii februarie, Digi 24 a oprit proiectul editorial de investigaţii «România furată», potrivit sursei citate. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite