TVR, programe in memoriam Paul Goma, scriitor ucis de coronavirus

TVR, programe in memoriam Paul Goma, scriitor ucis de coronavirus

Paul Goma a fost răpus de coronavirus

Televiziunea Română regretă dispariţia marielui scriitor şi disident Paul Goma şi îi aduce un respectuos omagiu difuzând o ediţie specială din seria „Memorialul Durerii – O istorie care nu se învaţă la şcoală“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă, 28 martie, de la ora 18.00, TVR 2 a programat episodul „In memoriam Paul Goma“, al emisiunii „Memorialul durerii“. Programul, realizat de Lucia Hossu Longin (producător Alexandru Munteanu, redactor Doina Teodoru), va putea fi urmărit şi pe TVR Internaţional, în aceeaşi zi, de la ora 19.00.
 
Tot sâmbătă, de la ora 24.00, TVR 1 va difuza, sub genericul in memoriam, documentarul-eveniment „Strict secret“, realizat de Mariana Sipoş.
 

Paul Goma a murit din cauza coronavirusului

 
Născut în satul Mana, Orhei, Basarabia, în anul 1935, Paul Goma a studiat Filologia, la Bucureşti, iar în 1956 a fost acuzat de tentativă de a organiza o manifestaţie ostilă de solidaritate cu Revoluţia din Ungaria. A fost anchetat, arestat şi închis timp de doi ani, devenind o figură marcantă a dizidenţei din România. După ce, în anul 1977 a trimis o scrisoare de solidarizare cu Charta 77 din Cehoslovacia, Paul Goma a fost din nou anchetat de Securitate şi arestat, fiind ulterior eliberat la insistenţele Amnesty International. După acest eveniment, scriitorul a cerut azil politic în Franţa, unde şi-a petrecut restul vieţii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: