TVR a pierdut difuzarea Festivalului Enescu în favoarea Trinitas TV: „Este incalificabil ce se petrece în această instituţie a statului“

TVR a pierdut difuzarea Festivalului Enescu în favoarea Trinitas TV: „Este incalificabil ce se petrece în această instituţie a statului“

Doina Gradea, preşedintele director general al SRTv, audiată în Comisia de Cultură FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Televiziunea publică a pierdut dreptul de a transmite ediţia din acest an a Festivalului Enescu, în favoarea unei alte televiziuni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, a transmis, printr-un comunicat de presă, că TVR a pierdut în favoarea postului Trinitas TV dreptul de a transmite ediţia din acest an a Festivalului Enescu.
 
„Postul Trinitas va asigura difuzarea festivalului cu 20 de camere de televiziune si postarea pe internet gratis, putând fi preluat astfel şi de către alte posturi. Până acum, televiziunea publică nu a putut asigura aceste lucruri la un asemenea nivel, dar, în schimb a solicitat bani organizatorilor festivalului, ceea ce Trinitas nu a solicitat“, se arată în comunicat, potrivit G4Media. 

Gigel Ştirbu e de părere că ratarea difuzării Festivalului George Enescu „demonstrează încă o dată incapacitatea conducerii TVR de a gestiona în mod responsabil problemele televiziunii publice“.
 
„Ce se petrece în această instituţie a statului, finanţată exclusiv din banii cetăţenilor români, este pur şi simplu incalificabil. Este greu de conceput cum televiziunea plătită din bani publici funcţionează în detrimentul cetăţenilor români, dar acest lucru se explică prin neputinţa şi incapacitatea doamnei Doina Gradea de a conduce TVR“, a mai spus preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor.  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: