TVR nu mai acceptă colaborările externe ale jurnaliştilor: cine sunt cei vizaţi şi care sunt puţinii privilegiaţi şi ce condiţii sunt obligaţi să respecte

TVR nu mai acceptă colaborările externe ale jurnaliştilor: cine sunt cei vizaţi şi care sunt puţinii privilegiaţi şi ce condiţii sunt obligaţi să respecte

Liana Stanciu FOTO TVR

Comitetul Director al Televiziunii Române a respins aproape toate colaborările externe ale jurnaliştilor. O serie de angajaţi de la Sport, care comentau pentru posturi ca DigiSport, Look TV şi Eurosport, nu au mai primit aprobarea pentru a-şi continua contractele cu aceste staţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liana Stanciu, cea care realizează de ani de zile matinalul postului de radio Magic FM, nu mai poate colabora cu staţia, după hotărârea Comitetului Director. De asemenea, Radu Andrei Tudor, realizatorul emisiunii „Pulsul zilei“ de la TVR 1,  nu mai poate colabora cu posturile Digi FM şi Pro FM, anunţă Pagina de Media. 
 
De la Sport, au fost tăiate colaborările externe ale jurnaliştilor Emil Hossu Longin, Marian Olăianos, Cristian Mîndru, Narcis Şelaru, Monica Bucur şi Marin Daniel Chican.
 
De asemenea, jurnalistului Chican Marin Daniel nu i se mai permite colaborarea cu postul de televiziune Eurosport şi cu ziarul on-line ProSport, în calitate de comentator de tenis.
 
Emil Hossu Longin nu va mai comenta competiţiile de baschet şi fotbal pentru Digisport, iar Cristian Mîndru nu va mai fi comentator al competiţiilor de tenis din circuitul WTA şi ATP, pentru acelaşi post. Lui Adrian Tudor nu i se mai permite, de asemenea, colaborarea cu postul de radio Europa FM.
 
Sunt permise totuşi câteva colaborări ale angajaţilor TVR, printre care şi directorul TVR Iaşi, cu postul public de radio, însă aceştia trebuie să respecte anumite condiţii.
 
Vasile Arhire, directorul TVR Iaşi, va putea colabora în continuare cu Radio Iaşi, Ioan Eugen Rusu cu Radio România Actualităţi, în calitate de realizator, şi Angela Bîrsan, corespondent al Telejurnalului, va putea colabora în continuare cu postul Radio România Actualităţi. De asemenea, producătorului TV Răzvan Bucuroiu i se permite colaborarea cu revista „Lumea Credinţei“ şi suplimentele ei, precum şi publicarea ocazională pe site-ul editurii omonime a unor articole apărute în reviste. Şi jurnalistului Rakoczi Levente i s-a aprobat colaborarea, cu contract de drept de autor cu Radio România Tg.Mureş.
 
Care sunt condiţiile impuse de Comitetul Director al postului naţional:
 
Colaborările se vor realiza însă în afara orelor de program, nu vor afecta îndeplinirea obligaţiilor de serviciu, nu vor prejudicia în niciun fel SRTV şi nu vor afecta imaginea instituţiei. De asemenea, exprimarea de opinii politice este limitată; se va realiza în limitele decenţei, imparţialităţii şi obiectivităţii şi în conformitate cu Statutul Ziaristului din SRTv. Mai mult, aceştia au obligaţia să menţioneze în programe că sunt jurnalişti TVR.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările