TVR: Brumaru a preluat şefia Ştirilor, având în vedere că Lucaci este în incapacitate de muncă

TVR: Brumaru a preluat şefia Ştirilor, având în vedere că Lucaci este în incapacitate de muncă

Stelian Tănase, a desemnat-o pe Raluca Stroe Brumaru coordonator al structurii, „luând act de faptul ca şeful Direcţiei Ştiri (Claudiu Lucaci, n.r.) se află în incapacitate temporară de muncă“ FOTO Adevărul

Raluca Stroe Brumaru a fost desemnată coordonator cu atribuţii de director al Direcţiei Ştiri din TVR, printr-o decizie a lui Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, care a luat act de faptul că şeful acestei structuri, Claudiu Lucaci, se află în incapacitate temporară de muncă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii Societăţii Române de Televiziune (SRTv) au făcut aceste precizări joi, ca urmare a unei solicitări transmise miercuri instituţiei conduse de Stelian Tănase de agenţia Mediafax.

Precizările vin după ce Adrian Ştefan Bădescu, care este membru în Consiliul de Administraţie (CA) al SRTv din partea Guvernului, a sesizat Comisiile pentru Cultură din Parlament privind posibile abuzuri făcute de Stelian Tănase la Ştirile TVR, unde Claudiu Lukacsi (cunoscut şi sub numele Claudiu Lucaci, n.r.) a fost înlocuit cu Raluca Stroe Brumaru (cunoscută şi sub numele Raluca Stroe Brumariu, n.r.).

Adrian Ştefan Bădescu a susţinut că Raluca Stroe Brumaru „nu a semnat, din februarie 2013 şi până săptămâna trecută, noul CIM (Contract Individual de Muncă, n.r.) cu funcţia obţinută după selecţie (selecţia care a avut loc în TVR, n.r.) şi nici fişa postului în care sunt prevăzute atribuţiile sale de jurnalist TV“. „Prin urmare, TVR este pasibilă de sancţiune (ITM-Inspecţia Muncii), iar persoanele care au ascuns această situaţie (DRU şi Dep Juridic) trebuie cercetate disciplinar. În mod normal, Codul muncii obligă angajatorul să desfacă contractul de muncă al unui angajat care refuză neîntemeiat semnarea CIM şi a fişei de post. Se pune întrebarea în ce bază juridică a fost efectuată prestaţia de către acest angajat, ce salariu i-a fost acordat (cel dinainte de selecţie sau după?)“, a spus Adrian Ştefan Bădescu. El a precizat că toate actele semnate de Raluca Stroe Brumaru pot fi lovite de nulitate în perioada în care titularul, Claudiu Lucaci, nu şi-a încetat mandatul.

De cealaltă parte, reprezentanţii SRTv au declarat că Raluca Stroe Brumaru „a semnat actul adiţional la contractul individual de muncă şi fişa postului corespunzatoare funcţiei de jurnalist TV“.

Reprezentanţii SRTv nu au precizat când a semnat Brumaru aceste documente, însă au spus că ea „este încadrată pe funcţia de jurnalist TV, anterior ocupând funcţia de producător TV“.

„Preluarea temporară a sarcinilor de coordonator cu atribuţii de director al Direcţiei Ştiri a fost făcută în baza prerogativelor Preşedintelui - Director General al TVR «de intervenţie operativă, în cadrul prevăzut de lege, în orice problemă care priveşte organizarea, funcţionarea şi activitatea SRTv»“, conferite de Legea numărul 41 din 1994 şi de Codul Muncii, articolul 40, alineatul 1, literele a, b şi c, au mai spus reprezentanţii TVR.

Conform sursei citate, preşedintele-director general al SRTv, Stelian Tănase, a desemnat-o pe Raluca Stroe Brumaru coordonator al structurii, „luând act de faptul ca şeful Direcţiei Ştiri (Claudiu Lucaci, n.r.) se află în incapacitate temporară de muncă (în concediu medical, n.r.)“.

Reprezentanţii SRTv au mai spus că Ralucăi Stroe Brumaru „nu i-a fost conferită şi calitatea de membru cu drept de vot în Comitetului Director al SRTv“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările