Audienţele sunt într-un picaj de neoprit, în schimb cheltuielile sunt în creştere, aproape săptămânal se fac noi recrutări de personal. Asta în condiţiile în care postul-fanion TVR 1, cel care până la urmă ar trebui să legitimeze serviciul public în cazul în care acesta mai este justificat să se cheme altfel aproape că nu mai există în mentalul public.

Faceţi, stimaţi cititori, o experienţă simplă. Căutaţi în orice hotel pe ce poziţie se află TVR 1 în meniul telecomandei. O poziţie care Irinei Radu ar trebui să îi dea fiori. Numai că Irinei Radu nu îi pasă.

Degeaba se laudă actuala conducere a TVR că în sâmbăta în care a transmis Eurovision-ul s-ar fi depăşit o medie de 4 puncte de rating. La urma urmei puţin dacă punem la socoteală informaţiile cvasi-isterice, hotărât iresponsabile puse în undă de feluriţi nacealnici din Calea Dorobanţi nr. 191 că Alex şi Ilinca ar putea aduce în România trofeul. Iluzii. Nici vorbă. Nu s-a atins nici măcar obiectivul făcut public de şefa delegaţiei române, d-na Iuliana Marciuc, în conformitate cu care echipa ţării noastre ar fi trebuit să se situeze între primii cinci.

Eurovisionul este însă o excepţie. Realitatea zilnică, cea din cursul săptămânii, este cu totul alta, falimentară, dovedind că decizia susţinută sus şi tare, asumată public de Irina Radu de a transforma TVR 1 într-un post de actualităţi este proastă.

Atât de proastă încât a dus până şi la scăderea audienţei principalului Telejurnal, cel de la ora 20, care de abia mai atinge în cursul săptămânii un punct de rating. Aceasta fiindcă o grilă este comparabilă unui ecosistem. Se pare că Irina Radu nu ştie asta. Cetăţeana respectivă ar trebui să se întrebe, numai că ea a pierdut deprinderea de a-şi pune întrebări, îşi e sieşi autosuficientă, de ce în week-end, când principalul canal al TVR redevine unul generalist creşte şi ratingul Telejurnalului.

Orice om cu capul pe umeri ar trage învăţăminte şi ar face un pas înapoi. Irina Radu strigă inconştient Avanti! şi dă zilnic în gropi fiind menţinută în funcţie de un Parlament iresponsabil- vina principală având şi nume proprii- insipizii Lucian Romaşcanu şi Gigel Ştirbu-, de jocurile ei de culise şi de un imund troc cu UDMR căruia doamna pedegistă i-a predat la cheie studioul teritorial din Cluj-Napoca. Aceasta în numele echidistanţei politice, fireşte.

S-au cheltuit complet aiurea 50.000 de euro pentru nişte transmisii din Ucraina, se reamenajează pe bani mulţi cabine de machiaj fiindcă aşa vrea dl. Dan Manoliu. El şi cineva drag lui. Se aruncă bani pe fereastră pentru plata salariilor nătărăilor, semianalfabeţilor aduşi din şomaj şi adunaţi de pe stradă de aceeaşi Irina Radu - ce să mai spui când Ionuţ Cristache poreclit Sărmaluţă, autoproclamat filolog, îi mărturiseşte pe post lui Mircea Dinescu că îl iubeşte maxim -, asta în vreme ce multor angajaţi nu li se dă nimic de lucru. Pentru a putea fi declaraţi inutilizabili şi puşi pe lista celor şase sute şi mai bine de viitori concediaţi şmechereşte, listă pe care o ticluiesc în mare taină d-na Radu, prietenul ei făcut director din pix, profitorul pe nume Corneliu Calotă, şi o firmă de consultanţă. Totul în perspectiva unificării cu Radioul care se pare că ar fi iminentă. Cei doi reprezentanţi ai salariaţilor din CA tac chitic, sunt mulţumiţi că au emisiuni (nu una pe săptămână, ci chiar două), Comitetul Director este o marionetă, o adunătură de pudeli care dau din coadă cum le cere Irina Radu, iar CA-ul politic se află într-o eternă adormire. Recompensată cu o indemnizaţie de 3000 de lei pe lună.

TVR se află, aşadar pe drum de glorii! Un drum care sigur o va conduce spre exitus.