Tudor Chirilă demontează o „anchetă“ despre el publicată de o organizaţie condusă de Mugur Ciuvică: „Din nou Domnul Ciuvică îngenunchează logica“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tudor Chirilă demontează un text publicat de Grupul de Investigaţii Politice, organizaţie condusă de Mugur Ciuvică, în care artistul este acuzat că deşi îi critică pe social-democraţi participă la evenimente finanţate de PSD, dând exemplul Festivalului de Teatru Ideo Ideis.

Grupul de Investigaţii Politice a publicat articolul intitulat „În Bucureşti, Chirilă e anti-PSD. În Teleorman, Chirilă e pe banii PSD“, în care se afirmă că „pe revoluţionarul Chirilă, când vine vorba de bani, nu-l mai deranjează că aceştia provin de la Tel Drum, de la pesediştii din Teleorman sau de la ministerele conduse de pesedişti“.

*GIP, al cărei preşedinte este vedeta Antenei 3 Mugur Ciuvică, este „o organizaţie care realizează anchete şi analize referitoare la oamenii politici din România“, potrivit propriului site.  

Textul în cauză vizează două dintre participările actorului şi cântăreţului la Festivalul de Teatru Ideo Ideis, desfăşurat în Alexandria: ediţia din 2013, finanţată de guvernul condus de Victor Ponta, şi cea de anul acesta, care, conform textului, ar fi fost finanţată de guvernul Tudose. 

Într-o replică pe pagina de Facebook, Tudor Chirilă precizează că noul atac al lui Ciuvică la adresa lui este lipsit de logică şi arată că a participat doar la două dintre cele 12 ediţii ale evenimentului, deşi în „textul incriminator“ se subliniază că artistul este „un invitat constant al festivalului.“

În afară de participarea din 2013, Chirilă spune că anul acesta a participat, însă nu a acceptat onorariul oferit de organizatori. „Ce pare că nu ştie domnul Ciuvică este că nu am fost plătit pentru prezenţa mea acolo. Mi s-a propus un onorariu, dar i-am rugat să folosească banii ca premiu pentru unul din spectacolele câştigătoare. De altfel, în 2014, deşi nu am ajuns la festival şi am ales să nu comunic, am oferit un premiu special în bani pentru că mi-am dorit să susţin cum puteam o trupă de teatru din festival“, a dezvăluit solistul Vama. 

Chirilă continuă prin a sublinia că Mugur Ciuvică „minte cu nesimţire“ când susţine că ediţia din 2017 a festivalului a fost finanţată de guvernul Tudose, iar în legătură cu Tel Dum recunoaşte că nu ştia că a avut vreo legătură cu festivalul, dar nici nu i-ar fi afectat decizia de a susţine evenimentul, care este unul foarte bun. 

„Iniţiativa aparţine Asociaţiei Teta, care este singurul organizator al festivalului, nu «guvernul Tudose» cum minte cu nesimţire Ciuvică. Ministerul Culturii şi Primăria Alexandria sunt doar parteneri ai evenimentului aşa cum e firesc să fie. Din nou, însă, domnul Ciuvică îngenunchează logica. Faptul că o primărie susţine financiar un eveniment NU înseamnă că banii sunt ai partidului din care provine primarul. Deci Primăria Alexandria nu e acelaşi lucru cu PSD“, explică Tudor Chirilă. 

În final, artistul ironizează şi televiziunea Antena 3: „Trebuie să fie panică mare pe la Antene dacă dau atâta atenţie unui pârlit de actoraş, cum spun ei. Ce să spun, sunt măgulit. Nici nu a apucat Ciuvică să-şi posteze aberaţiile că a şi sărit domnul Badea cu share-ul. În două ore au avut timp să facă şi ştirea pe TV. Oare am intrat la Breaking News sau mai am de lucru până acolo? Îmi şi imaginez cum Antenele au un om dedicat prin redacţie care stă şi urmăreşte pe unde a mai umblat Chirilă să-l mai lipim de ceva necurat.“

TV



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite